AcasăNewsFotbalul, lovit in numele lui Allah

Fotbalul, lovit in numele lui Allah

Politia germana a arestat, ieri, un suspect al unei miscari islamiste, in cadrul anchetei asupra atacului cu explozibili impotriva echipei de forbal Borussia Dortmund. Pista unui atentat terorist in spatele caruia se afla ISIS se contureaza.

Un cetatean irakian si un cetatean german se afla in spatele exploziilor din Dortmund care au vizat autobuzul cu jucatorii de la Borussia anunta ieri presa germana Cancelarul Angela Merkel s a declarat orilipata de acest atentat

Ancheta in curs se concentreaza ”pe doi suspecti islamisti”, unul fiind deja in ancheta, a declarat ieri Frauke Kohler, un reprezentant al parchetului antiterorist german. Apartamentele suspectilor au fost perchezitionate. Kohler a vorbit despre o motivatie foarte probabil ”terorista” pentru atacul comis marti, inaintea unei intalniri Dortmunt-Monaco, in cadrul Ligii Campionilor.  ”Tinand seama de modul de operare, putem pleca de la faptul ca este un atac cu caracter terorist”, a adaugat procurorul german. Ea a precizat ca la locul atacului au fost gasite trei scrisori identice care evocau o revendicare jihadista. ”In numele lui Allah cel milostiv”, incepeau textele care se refereau la atacul islamist de Craciun din Berlin si denuntau participarea Germaniei la Coalitia internationala impotriva Statului Islamic si raidurile avioanelor germane Tornado. Scrisorile afirmau ca sportivii si alte celebritati ”din Germania si din alte tari cruciate” vor face parte din tintele Daesh, pana cand Berlin nu-si va retrage avioanele din Coalitie si baza aeriana americana din Ramstein nu va fi inchisa. In afara de fotbalistul Marc Bartra (Borussia) care a fost ranit in urma deflagratiilor (si operat pentru fractura de radius) politia a mai precizat ca si un motociclist care escorta autobuzul in care se afla echipa germana a fost ranit.

UEFA reevalueaza toate masurile de securitate

Marc Bartra optimist dupa interventia chirurgicala

Instanta tutelara a Ligii Campionilor a informat, ieri, ca va reevalua ”toate masurile de securitate pentru meciurile de miercuri” (cand a fost reprogramata partita Borussia-Monaco). UEFA a indicat ca nu a primit ”informatii specifice cu privire la eventuale amenintari” pentru meciurile sferturilor de finala dar a cerut suporterilor sa fie pregatiti pentru eventuale ”controale de securitate sporite”. Trei explozii au vizat, marti seara, autocarul echipei de fotbal germane Borussia Dortmund in timp ce se deplasa spre stadion pentru disputarea partidei cu AS Monaco, un jucator si un agent de politie fiind raniti.Atacul de la Dortmund confirma ca fotbalul a devenit o tinta a teroristilor iar echipele, jucatorii, stadioanele sunt simboluri pretioase ale Occidentului ce nu pot fi ignorate de jihadisti. Dincolo de mesajul unor asemenea acte, trebuie precizat si ca fotbalul este clasificat de numerosi imami ca o ”creatie a lui Satan”.

author avatar
Tudor Borcea
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger