AcasăNewsFostul sef Renault, din nou dupa gratii si fara pensie

Fostul sef Renault, din nou dupa gratii si fara pensie

Un nou episod din “telenovela” decaderii lui Carlos Ghosn

Carlos Ghosn nu s-a bucurat prea mult de libertate, procurorii japonezi l-au arestat din nou, cu o acuzatie legata de platile pe care acesta le-a facut catre un dealer din Oman. Este al patrulea mandat de arestare, Ghosn fiind recent eliberat de judecatori.Totodata, Renault i-a blocat si pensia dupa ce  a identificat „practici suspecte si ascunse” ale celui care era odata un personaj de prim rang al industriei auto.

Un nou episod din telenovela decaderii lui Carlos Ghosn

„Arestarea mea in aceasta dimineata(joi, n.r.) este imorala si arbitara, face parte dintr-o alta incercare a unor persoane de la Nissan de a ma readuce la tacere informandu-i gresit pe procurori. Sunt nevinovat de toate acuzatiile fara temei aduse impotriva mea”, a afirmat Ghosn intr-o declaratie trimisa pe email de un purtator de cuvant din SUA. Arestarea care a avut loc la o zi dupa ce Ghosn anuntase pe Twitter ca va sustine o conferinta de presa pe 11 aprilie, pentru „a spune adevarul” despre acuzatiile cae i se aduc. Procurorii niponi sustin ca Ghosn ar fi provocat Nissan pierderi de cinci milioane de dolari in perioada 2017-2018 incalcandu-si atributiile legale, cu scopul de a obtine foloase materiale in nume personal. Este vorba de pierderile provocate de mutarea fondurilor companiei catre un cont bancar detinut de Ghosn prin intermediul unui dealer din Oman.  Carlos Ghosn „nu este indreptatit la niciun fel de pensie” din planul sau anual de beneficii, in valoare de 765.000 euro, a anuntat Renault. Grupul francez a anuntat actionarii sa blocheze plata variabila de 224.000 euro a lui Ghosn pentru 2018. In urma demisiei Ghosn a pierdut automat actiuni in valoare de milioane de euro care ii fusesera acordate in perioada 2015 – 2018, ca parte a pachetului sau salarial.
Remuneratia sa fixa pentru 2018 a fost de un milion de euro. Arestarea lui Ghosn este vazuta drept “inadecvata” de avocatul sau, Junichiro Hironaka, care a anuntat o conferinta de presa pe acest subiect. Conform legislatiei nipone, fostul director Renault-Nissan poate fi tinut in arest 22 de zile fara a i se aduce la cunostinta acuzatiile si poate fi interogat fara a fi si avocatul lui de fata.

author avatar
Andrei Coman
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger