AcasăNewsFostul sef al SRI: "Aproximativ 1.500 de persoane sunt ascultate anual"

Fostul sef al SRI: „Aproximativ 1.500 de persoane sunt ascultate anual”

Fervent sustinator al celebrelor legi Big Brother, George Maior, fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, sustine ca institutia pe care a condus-o pana de curand asculta, anual, telefoanele a aproximativ 1.500 de persoane.

Maior spune ca ascultarea de telefoane se face numai in baza unui mandat judecatoresc si ca nu i se pare mare cifra de 1.500 de persoane ascultate anual.

Invitat la o cunoscuta emisiune de la PRO TV, George Maior sustine ca „ascultarea de telefoane se face cand vine vorba de probleme de siguranta nationala, amenintari teroriste, contraspionaj sau siguranta cibernatica”.

In legatura cu mult comentata relatie dintre Directia Nationala Anticoruptie si Serviciul Roman de Informatii, George Maior spune ca „din activitatea noastra se pot culege informatii pe linie de coruptie. Mai departe informatiile sunt prelucrate de parchete care au totala independenta fata de servicii. Infractiunile de coruptie se transmit DNA sau Parchetului, e o activitate fireasca pe care o face orice alt serviciu de informatii. Ar fi ilegal sa nu transmiti informatia. Sunt departamente in cadrul serviciului care au aceasta misiune. Uneori, suntem solicitati de parchete, de alte institutii, de Ministerul de Interne. Misiunea serviciului e strict legata de informatii, nu de altceva. Nu instrumenteaza dosare. A fost o discutie ca serviciul sa aiba capacitate executiva, dar nu s-a agreat”.

author avatar
Cristi Ionita
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger