AcasăNewsFostul sef al Postei Romane, condamnat la opt ani si sase luni...

Fostul sef al Postei Romane, condamnat la opt ani si sase luni de inchisoare

Mihai Toader

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti l-au condamnat joi pe Mihai Toader, fostul director al Postei Romane, la opt ani si sase luni de inchisoare.

Mihai Toader

Decizia este definitiva, Toader obtinand o reducere a pedepsei. Fostul sef al Postei Romane fusese condamnat initial, de catre magistratii de la Tribunalul Bucuresti, la 10 ani si jumatate de inchisoare.

Toader fusese trimis in judecata in decembrie anul trecut, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu. Conform procurorilor DNA, Toader si alti sefi din Posta Romana si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu si au achizitionat produse informatice de la Data Tech Business Solutions Ltd Cipru la un pret supraevaluat de 12 ori.
Toader si oamenii lui din fruntea Postei Romane au prejudiciat bugetul institutiei cu aproape 6,6 milioane de euro.

De remarcat ca la Curtea de Apel Bucuresti si ceilalti inculpati din dosar au obtinut reduceri ale pedepselor, Emanoil Lepadatu, fost director executiv economic al Postei Romane, Andrei Marinescu, fost director executiv dezvoltare strategica, si Vasile Barbulet, fost sef al departamentului IT, fiind condamnati la cate opt ani si jumatate de inchisoare.

author avatar
Cristi Ionita
441 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger