AcasăNewsFostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar, retinut dupa audieri-maraton

Fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar, retinut dupa audieri-maraton

Dupa audieri-maraton la sediul DNA Ploiesti, procurorii au anuntat ca Sorin Blejnar a fost retinut pentru 24 de ore. De altfel, barbatul a parasit cladirea incatusat.

Fostul sef al Fiscului a fost retinut, asadar, dupa ce a dat explicatii mai bine de sapte ore in fata anchetatorilor anticoruptie. Va petrece noaptea in arest, urmand ca marti sa fie prezentat de procurori in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva. Suspiciunea trecuta in dreptul numelui lui Blejnar este trafic de influenta, presupusa fapta datand, din cate au anuntat procurorii, intr-un comunicat, din perioada in care acesta detinea functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala postura ce venea „la pachet” cu rangul de secretar de stat. Ramane de vazut daca magistratii de la Tribunalului Prahova vor considera ca se impune sau nu o masura privativa de libertate in privinta fostului numar 1 in cadrul Fiscului.

La nivel de acuzatii, anchetatorii sustin ca un afacerist i-ar fi dat lui Blejnar un comision de 20 de procente din valoarea unor contracte. Mai precis, procurorii sustin urmatoarele aspecte, pe care am ales sa le redam in cele ce urmeaza, integral:

„In cursul anului anul 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, in calitatea mai sus mentionata, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice respective.

Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unor subalterni, pentru ca acesti sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri.

In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si ceilalti functionari implicati in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive”.

author avatar
Cristina Stefan
189 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tu poti sa castigi! Incredibil! Hollywood va face un film bun! Hollywood are nevoie de un subiect nou de film! Nu vei mai gasi nimic asemanator! Proiect B: numai daca
    vrei bani! Avem un vis: Hollywood! Special pentru tine! Numai cu incredere castigi! Un sistem incredibil! Proiect B: performant si sigur! E verificat totul! Succesul e
    doar la un pas! Hollywood are nevoie de un subiect nou de film! Hollywood te asteapta! Solicita acum detalii la adresa proiectonline10000@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger