AcasăNewsFostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, urmarit...

Fostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, urmarit penal

Procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta, miercuri, lui Lucian Nicolae Duta, fostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), ca pe numele sau s-a inceput urmarirea penala, sub acuzatia de abuz in serviciu, dar si tentativa de abuz in serviciu (2 acte materiale).

Duta este acuzat in legatura cu achiziţia unor servicii de intretinere in cazul unor aplicaţii informatice de management al resurselor, pentru un numar mai mare de licenţe decat cele utilizate. Procurorii DNA au anuntat ca au probe si indicii care ar atesta faptul ca, timp de trei luni, in perioada ianuarie-aprilie 2010, interval in care Duta era presedinte al CNAS, „Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (C.N.A.S.) a organizat procedura de achizitie pentru „servicii de mentenanta și suport tehnic pentru sistem ERP” (aplicatie informatica de management a resurselor). Licentele de exploatare a sistemului ERP fusesera achizitionate de la SC SIVECO ROMANIA SA in perioada 2003-2007.(…) Procedura de achizitie a serviciilor de mentenanta din anul 2010 a fost initiata in trei randuri, intrucat in primele doua cazuri actele efectuate au fost anulate pe motiv de oferta neconforma, fapt constatat de comisia de negociere in primul caz, respectiv opinia defavorabila exprimata de reprezentantul Ministerului Finantelor in cel de-al doilea”.

Reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie mentioneaza ca, prin aceasta procedura, au fost achizitionate servicii de mentenanta si suport tehnic pentru toate licentele detinute la CNAS, precum si a caselor judetene, respectiv 1.296 de licente. Dintre acestea, procurorii au stabilit ca 268 nu erau utilizate, ca urmare, prejudiciul in acest caz a fost stabilit la peste 150.00 de euro.

192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger