AcasăNewsFostul sef al Bibliotecii Metropolitane a prejudiciat institutia cu 9 milioane de...

Fostul sef al Bibliotecii Metropolitane a prejudiciat institutia cu 9 milioane de lei

sursa foto: jurnalul.ro

Florinel Rotaru, fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru comiterea mai multor infractiuni printre care, abuz in serviciu.

sursa foto: jurnalul.ro

Oamenii legii au anuntat, joi, ca au incheiat ancheta in cazul lui Florinel Rotaru si au stabilit ca acesta a prejudiciat institutia pe care a condus-o cu noua milioane de lei.

Concret, Florinel Rotaru, sustinut de mai multi subalterni, a contractat lucrari de reparatii fara ca acestea sa se impuna, ar fi achizitionat servicii de turism pe banii institutiei, ar fi organizat reuniuni si conferinte si ar fi achizitionat unitati bibliofile (manuscrise, cărţi de colecţie, albume), fara ca toate sa aiba valoare documentara istorica.

In plus, Florinel Rotaru a achizitionat numeroase carti de la o Fundatie pe care chiar el o conducea. Cartile erau achizitionate la preturi care ajungeau sa fie si de 200 de ori mai mari decat preturile de pe piata internationala.

Conform b365.ro, pentru a justifica banii cheltuiti ilegal, Florinel Rotaru, impreuna cu sefa Serviciului Achizitii, Ioana Gogoneata, si contabila sefa, Cristina Baldovin, a intocmit si aprobat mai multe facturi pentru plata unor servicii si lucrari precum: reparatii jgheaburi, curatarea zapezii, instalatii electrice etc., care n-au fost efectuate.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra a 12 imobile evaluate la suma totala de 508.746 euro. Totodata, s-a instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei.

Alaturi de Rotaru, vor fi judecati Irina Bologa, fost sef Serviciu Cultura in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti – Directia Cultura, Invatamant, Turism, si 11 persoane angajate ale BMB la data faptelor, respectiv Rodica Cosmaciuc, Ioana Gogoneata, Elena Cristina Baldovin, Virgil Lica, Ioana David, Maria Simona Codrescu, Petruta Brezoiu, Cornelia Radu, Rodica Lupusanschi, Paula Ioana Laszlo si Anca Ioana Andreescu.

author avatar
Cristi Ionita
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger