AcasăNewsFostul secretar de stat la Economie, Nicolae Rotileanu, si-a aranjat o licitatie...

Fostul secretar de stat la Economie, Nicolae Rotileanu, si-a aranjat o licitatie de un milion de euro cu Primaria Suceava

Firma lui Nicolae Rotileanu a depus actele pentru contract in perioada in care acesta era secretar de stat

Fostul secretar de stat Nicolae Rotileanu are un noroc chior! In scurta perioada in care s-a aflat in functia de conducere de la Ministerul Economiei, firma acestuia s-a lipit de un contract de peste un milion de euro, bani pe care ii incaseaza de la o companie dirijata de Primaria Suceava.

Firma lui Nicolae Rotileanu a depus actele pentru contract in perioada in care acesta era secretar de stat

Nicolae Rotileanu n-a stat degeaba in perioada in care a detinut functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, mai–octombrie 2012.

Primaria condusa de Ioan Lungu i-a oferit contractul de peste un milion de euro firmei lui Rotileanu

Astfel, in luna august, firma lui Rotileanu, Leader Eco SRL, s-a inscris la o licitatie organizata de compania ACET, furnizorul de apa din Suceava, unde actionar majoritar este primaria municipiului respectiv, urmata indeaproape de Consiliul Judetean (27.3% din actiuni), precum si de alte sase primarii din judet, care detin restul de actiuni.

Avand documentele depuse in perioada in care era secretar de stat, Rotileanu a castigat licitatia saptamana trecuta. Un contract de bun simt, de un milion de euro, ca sa intre omul cu dreptul in anul 2013.

Ioan Lungu

De banii acestia, firma lui Rotileanu va furniza echipamente de curatare a canalizarilor si sisteme de monitorizare video.

Omul lui Tariceanu

Compania ACET SA este furnizorul de apa din judetul Suceava

Nicolae Rotileanu a fost eliberat din functie de Victor Ponta  dupa ce numele unui subaltern al sau a aparut in dosarul fraudelor bancare in care 12 persoane (directori de la BRD, notari publici, fratii Crestin si omul de afaceri Marius Locic) au fost acuzati de procurorii DIICOT de fraude bancare de 85 de milioane de euro. Patronul firmei Leader Eco SRL a mai detinut functii publice, el fiind consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, in perioada in care acesta era prim-ministru. De altfel, Rotileanu si Tariceanu au fost cativa ani, incepand cu 1998, asociati in cadrul firmei Leader High-Tech SA.

author avatar
Narcis Voica
3.038 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger