AcasăNewsFostul primar din Reghin, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Fostul primar din Reghin, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

sursa foto: zi-de-zi.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a lui Nagy Andras, fost primar al municipiului Reghin.

sursa foto: zi-de-zi.ro

Nagy Andras este acuzat de abuz in serviciu, intr-un dosar in care au mai fost trimisi in judecata si alti sau fosti angajati ai primariei municipiului Reghin.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: La data de 15 mai 2006, la initiativa inculpatului Nagy Andras, in calitate de primar al Municipiului Reghin, a avut loc o sedinta extraordinara a Consiliului Local Reghin, ocazie cu care a fost adoptata o hotarare privind aprobarea unei licitatii publice deschise si a documentatiei pentru elaborarea si prezentarea ofertei pentru obiectivul „Modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public existent din municipiul Reghin si intretinerea pe perioada de finantare”.

In data de 11 iulie 2006, inculpatul Nagy Andras, in calitate de presedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor, alaturi de ceilalti inculpati, membri ai aceleiasi comisii, dupa sedintele de verificare a ofertelor, au intocmit si semnat procesul – verbal de evaluare a ofertelor depuse in vederea atribuirii contractului de achizitie publica.

In urma analizarii ofertelor, comisia a calculat punctajele obtinute de fiecare participant si a hotarat adjudecarea respectivului contract de achizitie publica de lucrari in favoarea unei asocieri mascate a doua firme, contrar prevederilor din Documentatia Pentru Elaborarea si Prezentarea Ofertei(DEPO).

Respectivul contract a fost avizat si semnat ulterior si de inculpatul Badiu Ovidiu-Vasile, in calitate de jurist al primariei Reghin, care a apreciat ca nu exista nici un fel de nereguli din punct de vedere juridic.

Pe baza acestui contract, societatea comerciala castigatoare a licitatiei a emis facturi fiscale lunare cu valori aferente ratelor, primaria Reghin efectuand plati nedatorate in valoare de 702.821,22 lei, suma ce reprezintă prejudiciu pentru institutia publica si, in acelasi timp, un folos necuvenit pentru firma respectiva.

Alaturi de Nagy Andras, au mai fost trimisi in judecata, pentru abuz in serviciu, Maris Angela, economist in cadrul Primariei Reghin, Rinja Ionel, Aszalos Gavril, Ungureanu Mircea, Szoke Stefan si Cengher Rodica, membri ai comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul Primariei Reghin, dar si Badiu Ovidiu Vasile, jurist in cadrul aceleiasi institutii publice.

In cauza, procurorii au dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor Nagy Andras, Badiu Ovidiu-Vasile, Szoke Stefan, Ungureanu Mircea si Rinja Ionel.

author avatar
Cristi Ionita
603 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger