Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Fostul presedinte al CJ Timis, la DNA pentru finantarea ilegala a FC Timisoara

Fostul presedinte al CJ Timis, la DNA pentru finantarea ilegala a FC Timisoara

Autor:

Constantin Ostaficiuc, fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, a fost chemat luni la audieri la Directia Nationala Anticoruptie.

 

Constantin Ostaficiuc  1 Fostul presedinte al CJ Timis, la DNA pentru finantarea ilegala a FC Timisoara

Constantin Ostaficiuc

Ostaficiuc a fost audiat intr-un dosar in care este acuzat ca a finantat ilegal Fotbal Club Timisoara in perioada in care echipa din Banat era condusa de afaceristul Marian Iancu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca, prin actiunile sale, Ostaficiuc a prejudiciat bugetul de stat cu circa 10 milioane de lei. De altfel, fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis a fost instiintat, luni, ca a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu.

Conform pressalert.ro, procurorii DNA s-au sesizat dupa ce un control al Curtii de Conturi a relevat faptul ca, pentru sezonul sportiv 2010-2011, la Consiliul Judetean Timis s-au decontat prime acordate pentru performante sportive deosebite.

Asta in ciuda faptului ca, in 2010, FC Timisoara avea datorii uriase la stat din neplata facturilor pentru intretinerea stadionului si a utilitatilor.

Concluzia oamenilor legii de pana acum este ca “FC Timisoara a continuat sa primeasca bani publici, desi protocolul de colaborare permitea institutiei sa intrerupa finantarea in cazul in care apar datorii. Ba mai mult o parte din datorii au fost platite tot din bani publici. Se considera, astfel, ca banii au fost deturnati de la scopul alocat initial de CJ Timis si s-a realizat o paguba adusa indirect bugetului de stat la nivelul platilor efectuate de 9.950.000 lei, avand in vedere ca aceasta societate inregistra restante la plata obligatiilor catre bugetul consolidat al statului, iar acest buget a acordat bugetului judetean Timis fonduri pentru echilibrare in vederea finantarii propriilor obiective”.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!