Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Fostul preot Pomohaci, acord de recunoastere a vinovatiei

Fostul preot Pomohaci, acord de recunoastere a vinovatiei

Autor:

Reprezentantii Ministerului Public au transmis, miercuri, ca in cursul acestei zile Cristian Dorin Pomohaci a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurori ai Parchetului de pe langa Inalta Curte.

 

pomohaci 350x185 Fostul preot Pomohaci, acord de recunoastere a vinovatieiDemersul are ca obiect “recunoasterea comiterii faptei si acceptarea incadrarii juridice pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala, respectiv savarsirea  infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata”.

Se mentioneaza ca “din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca, in perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustragandu-se de la indeplinirea obligatiilor fiscale prevazute de Codul fiscal, inculpatul a declarat la organul fiscal teritorial venituri obtinute din cedarea folosintei bunurilor imobile aflate in proprietatea sa mai mici decat cele obtinute in realitate, suma nedeclarata ridicandu-se la 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferenta unui numar de 11 imobile, cauzand un prejudiciu bugetului general consolidat al statului in suma totala de 136.572 lei (din care suma de 114.687 lei reprezinta impozit pe venit, iar suma  de 21.885 lei contributia asigurarilor sociale de sanatate). Mentionam ca prejudiciul anterior mentionat a fost acoperit integral de catre inculpat”. Din comunicat reiese, totodata, si faptul ca pedeapsa stabilita ca urmare a acordului este de un an de inchisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, rastimp in care fostul preot are cateva interdictii si obligatii. Totodata, pe parcursul acestui termen de supraveghere, Pomohaci va trebui sa munceasca in folosul comunitatii timp de 90 de zile.

Mai e de mentionat faptul ca dosarul si acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise Tribunalului Mures.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!