Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Fostul premier Tudose, la CNCD cu lamuriri/”A fost o lectie din care am invatat”

Fostul premier Tudose, la CNCD cu lamuriri/”A fost o lectie din care am invatat”

Autor:

Mihai Tudose a mers sa-si spuna punctul de vedere in fata reprezentantilor Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, pe fondul declaratiei sale privind drapelul secuiesc, facuta intr-o emisiune TV, pe 10 ianuarie.

 

tudose 350x182 Fostul premier Tudose, la CNCD cu lamuriri/A fost o lectie din care am invatat

“Daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag” – este declaratia fostului prim-ministru, care a starnit controverse

Desi nuantase deja public declaratia, spunand, la vremea respectiva, ca a fost inteles gresit, fostul premier s-a prezentat in urma cu doua zile la CNCD, din cate a anuntat chiar domnia sa, joi, pe Facebook. “Prin declaratia in cauza am dorit sa-mi exprim doar punctul de vedere cu privire la necesitatea respectarii legii in domeniul folosirii insemnelor oficiale ale statului, respectiv la responsabilitatea functionarilor publici de a aplica legea in acest sens”, noteaza Tudose.

Mai mult, fostul sef al Guvernului isi pune cenusa in cap si da de inteles ca ar fi invatat o lectie pretioasa la nivel de exprimare publica. “Si pe aceasta cale doresc sa imi cer scuze public fata de orice comunitate sau membrii unei minoritati care in urma declaratiei mele ce a lasat loc de interpretari de incitare la ura sau violenta s-au simtit lezati. Aceasta interpretare nu este in acord cu valorile si principiile mele, respectiv dialogul si respectul reciproc intre comunitati si de a ma manifesta impotriva oricarei forme de intoleranta si incitare la ura. A fost o lectie din care am invatat ca e mai multa nevoie de rigurozitate si atentie in exprimarea publica pentru a nu genera fara voie interpretari pe care nu mi le asum….”, mai scrie fostul premier Tudose, pe pagina oficiala de pe reteaua de socializare.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!