AcasăNewsFostul prefect al Constantei, trimis in judecata

Fostul prefect al Constantei, trimis in judecata

sursa foto: observator.ro

Danut Culetu, fostul prefect al judetului Constanta, a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

sursa foto: observator.ro

Culetu este acuzat de abuz in serviciu, respectiv ca a pus la cale actiuni in urma carora Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Valu lui Traian a fost prejudiciata cu peste un milion de lei.

„Danut Culetu, in calitate de presedinte al Comisiei judetene de fond funciar Constanta, prin incalcarea dispozitiilor legale, la data de 27 septembrie 2006, a propus si a determinat adoptarea unei hotarari, de catre comisia mentionata (hotararea nr. 574/27.09.2006), fara a o supune la vot, validand, in mod ilegal, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafata de 656,76 hectare apartinand Statiunii de Cercetare Dezvoltare Agricola Valu lui Traian, in favoarea unor persoane (489 pozitii) care nu au facut dovada ca au detinut terenuri pe acel amplasament. In acest fel, a fost adus un prejudiciu de 1.050.816 lei statiunii de cercetare, precum si un folos necuvenit de aceeasi valoare persoanelor carora li s-au restituit ilegal terenurile respective”, este mesajul transmis de procurorii DNA.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Florin Mitroi, primar al comunei Valu lui Traian si presedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar, Gabriel Ghetu, sef al Biroului Judetean de Renta Viagera Agricola la Administratia Domeniilor Statului – Reprezentanta Teritoriala Constanta, Stere Sponte, director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta si membru in Comisia Judeteana de Fond Funciar Constanta, si Titus Gageatu, consilier in cadrul Compartimentului Urmarirea Actelor cu Caracter Reparatoriu – Directia Verificarea Legalitatii, a Aplicarii Actelor Normative si Contencios Administrativ din cadrul Institutiei Prefectului – Judetul Constanta.

author avatar
Cristi Ionita
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger