AcasăNewsFostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, eliberat din inchisoare

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, eliberat din inchisoare

Dupa ce a stat un an dupa gratii, Remes va fi eliberat conditionat din penitenciarul din Baia Mare, dupa ce magistratii Tribunalului Maramures au admis cererea inaintata, in acest sens, de catre fostul  demnitar.

Condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, in dosarul „Caltabosul”, fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, a primit unda verde pentru eliberarea din detentie.

Remes a fost trimis in judecata in toamna anului 2007, fiind acuzat de trafic de influenta, in dosarul cunoscut drept „Caltabosul”, in care au fost cercetati si Ioan Avram Muresan si omul de afaceri Gheorghe Ciorba. Fostul ministru a ajuns in detentie anul trecut, in februarie.

Potrivit rechizitoriului DNA, in septembrie 2007, in calitate de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Remes ar fi acceptat si primit produse alimentare in valoare de 1.500 de lei, precum si suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorba, acuzat in acest dosar de cumparare de influenta, in forma continuata, prin intermediul lui Muresan.

„Banii si produsele alimentare au fost primite in scopul favorizarii firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (apartinand fiului omului de afaceri Ciorba Gheorghe) la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra functionarilor insarcinati cu derularea procedurilor de achizitie publica, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Ramnicu Valcea – structura aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale”, mentionau, la vremea respectiva, procurorii DNA.

552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger