AcasăNewsFostul jurnalist Vasile Rotaru, audiat in cazul presupusului furt de identitate

Fostul jurnalist Vasile Rotaru, audiat in cazul presupusului furt de identitate

(foto: rtv)

Vasile Rotaru s-a prezentat, joi, la Sectia 14 de Politie pentru a fi audiat in cazul furtului de identitate, in dosarul deschis dupa ce datele personale de identificare ale acestuia au fost folosite intr-o actiune de stabilire a paternitatii unui presupus fiu al lui Sergiu Nicolaescu.

(foto: rtv)

Fostul jurnalist a fost citat sa se prezinte joi, la ora 09:00, la sectia 14 de Politie. Citatia a fost dusa la domiciliul acestuia, miercuri seara, de catre un politist care a inmanat documentul sotiei lui Vasile Rotaru, au spus oficiali din Politia Capitalei.

Rotaru a declarat marti ca a depus la Judecatoria Sectorului 1 o cerere prin care solicita instantei sa renunte la judecarea actiunilor initiate deasa-zisul fiu al lui Sergiu Nicolaescu, declarand ca i-a fost folosita identitatea. „Am fost la judecatorie insotit de un avocat, care m-a indrumat ce anume sa scriu in respectiva cerere. Mi-a fost folosita identitatea, nu eu sunt cel care a initiat cele doua actiuni”, a spus fostul jurnalist sportiv.

Cazul a ajuns in atentia procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, care au deschis, marti, o ancheta privind folosirea datelor de identificare ale altei persoane. „Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 a fost constituita, in cursul zilei de astazi (marti – n.r.), o cauza penala in care se efectueaza cercetari in legatura cu informatiile vehiculate in mass-media conform carora, pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, a fost depusa o actiune in stabilirea paternitatii de catre o persoana care se pretinde a fi fiul unui cunoscut regizor recent decedat si care a folosit, in cuprinsul cererii, datele de identificare ale alteia”, aparea intr-un comunicat al Parchetului General.

Dupa demersurile de la Sectia 14, Politia Capitalei a declarat, marti, ca s-a autosesizat si se fac cercetari privind posibila infractiune de fals in cazul cererii de stabilire a paternitatii depuse pe 4 ianuarie la Judecatoria sectorului 1. Barbatul care a depus cerea s-a identificat ca fiind Vasile Rotaru, fiul nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu

Persoana care s-a dat drept Vasile Rotaru a trimis o cerere Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, instanta inregistrand, pe baza acesteia, doua dosare: unul pentru oprirea procedurii de incinerarea a trupului lui Nicolaescu si altul pentru stabilirea paternitatii. Termenele de judecare au fost stabilite pe 5 februarie, respectiv 15 mai. Cererile ar fi fost trimise pe email, pe  data de 4 ianuarie, din Germania, cu doua zile inaintea incinerarii regizorului Sergiu Nicolaescu.

author avatar
Alina Costache
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger