AcasăNewsFostul deputat taranist Gabriel Tepelea a murit

Fostul deputat taranist Gabriel Tepelea a murit

(foto: romania-on-line.net)

Gabriel Tepelea a murit, joi, la varsta de 96 de ani, in locuinta sa din Bucuresti. Fostul deputat PNTCD va fi inmormantat intr-un cimitir din Capitala.

(foto: romania-on-line.net)

Anuntul ca fostul deputat PNtCD Gabriel tepelea a incetat din viata a fost facut de fostul senator al PNtCD Tanase Tavala.  „Am primit o veste trista de la o nepoata a lui Gabriel Tepelea, care m-a sunat astazi (joi – n.r.) si mi-a trasmis ca prietenul meu, Gabriel Tepelea, nu mai este printre noi. Tepelea avea o varsta inaintata, avea 96 de ani si nu suferea de vreo boala cronica, insa batranetea l-a invins”, a declarat Tanase Tavala, informeaza Mediafax. Potrivit lui Tavala, fostul taranist Gabriel tepelea va fi inmormantat intr-un cimitir din Capitala.

Tepelea a fost membru al Partidului National taranesc din 1933. Dupa ce averea i-a fost confiscata, Tepeleafost trimis la inchisoare, stand dupa gratii intre anii 1949-1955. Dupa Revolutia din 1989, Tepelea a revenit pe scena politica, contribuind, alaturi de Corneliu Coposu la reinfiintarea Partidului National Taranesc si devenind vicepresedinte al formatiunii politice.

A fost ales deputat de Bihor in 1990, 1992 si 1996, iar din 1992 a fost presedinte al Comisiei pentru cultura a Camerei Deputatilor, iar in 1996 a devenit vicepresedinte al Uniunii Europene Crestin-Democrate. In 1993 a devenit membru de onoare al Academiei Romane.

348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger