AcasăNewsFostul deputat Adrian Simionescu si afaceristul Marian Fiscuci, trimisi de DNA in...

Fostul deputat Adrian Simionescu si afaceristul Marian Fiscuci, trimisi de DNA in instanta

Fost manager al unui spital din Capitală, trimis în judecată

Procurorii anticoruptie au anuntat ca au trimis in instanta, mai exact catre Inalta Curte, dosarul in care Adrian Simionescu, in calitate de deputat si „actionar in cadrul societatii comerciale Fan Speed din Bulgaria (de drept pana in 2013 si de facto in 2014) si SC SADY COM SRL Turnu Magurele”, dar si un om de afaceri – la care in spatiul public s-a facut referire ca la „primul patron al Tel Drum” – au intrat in vizorul DNA.

Astfel, din comunicatul Directiei Nationala Anticoruptie rezulta ca fostul parlamentar Adrian Simionescu, acuzat de efectuare de acte de comert incompatibile cu functia detinuta si complicitate la evaziune fiscala, dar si Marian Fiscuci, acuzat de evaziue fiscala, in calitate de administrator al SC Proinvest SRL Alexandria, sunt trimisi in judecata, asemeni persoanei juridice SC PROINVEST SRL Alexandria.

Din rechizitoriul facut public rezulta, printre altele, ca procurorii au ajuns la concluzia ca „in perioada 2012 – 2014, inculpatul Fiscuci Marian, prin SC Proinvest SRL Alexandria, a achizitionat din spatiul intracomunitar utilaje agricole de la firme consacrate in domeniu, pe care le-a livrat beneficiarilor – firme romanesti. In acest lant economico – financiar, a introdus o veriga fictiva, respectiv firma bulgareasca Fan Speed Nikopole, controlata de deputatul Simionescu Adrian, careia ii erau livrate utilajele agricole, iar aceasta le livra beneficiarilor finali din Romania. Totodata, la sediul PROINVEST se intocmeau formal documente care atestau livrarile fictive mentionate”.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger