AcasăNewsFostul consilier al lui Iohannis, in control la politie

Fostul consilier al lui Iohannis, in control la politie

George Scutaru

George Scutaru, fostul consilier al presedintelui Klaus Iohannis, a dat cu subsemnatul, marti dimineata, la Sectia 5 Politie din Capitala.

Scutaru se afla sub control judiciar, pentru 60 de zile, dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Scutaru trebuie sa se prezinte de doua ori pe saptamana in fata oamenilor legii, pentru a-i convinge ca respecte regulile controlului judiciar. Fostul consilier al lui Klaus Iohannis urmeaza sa revina la Sectia 5 Politie in cursul zilei de joi, pentru a da ochii cu politistii.

Lider al PNL Buzau, Scutaru este acuzat ca, in 2008, a incasat 170.000 de euro din partea unei persoane cu functie de conducere in administratia locala, cel mai probabil Cristinel Bigiu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau. De altfel se spune ca Bigiu a depus un denunt impotriva lui Scutaru tocmai pentru a scapa el de problemele pe care le are cu legea.

Conform procurorilor DNA, „suma de 170.000 de euro, primita in numerar, a fost disimulata prin incheierea de contracte de publicitate, fiind folosita in campania electorala din 2008”.

George Scutaru a fost numit consilier prezidential pe probleme de securitate, la scurt timp dupa ce Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale. Ulterior, Scutaru a renuntat la functia respectiva tocmai din cauza acestui dosar in care este acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

author avatar
Cristi Ionita
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger