AcasăNewsFost viceprimar al Craiovei, trimis in judecata pentru fapte de coruptie

Fost viceprimar al Craiovei, trimis in judecata pentru fapte de coruptie

sursa foto: wikimedia.org

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a Cristinei Calangiu, fost viceprimar al municipiului Craiova.

sursa foto: wikimedia.org

Cristina Mariana Calangiu a fost trimisa in judecata, in stare de arest preventiv, fiind acuzata de trafic de influenta in forma continuata (noua acte materiale).

Cristina Mariana Calangiu a fost viceprimar al Craiovei in perioada 2012-2015 si este acuzata ca a facut parte dintr-o grupare organizata ce pretindea si primea diferite sume de bani pentru a asigura angajarea unor persoane in diferite institutii ale statului.

De altfel, conform procurorilor, Cristina Mariana Calangiu a primit 50.500 de euro si 15.000 de lei de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenti medicali, respectiv infirmieri, la unitati spitalicesti de pe raza municipiului Craiova.

Alaturi de fostul viceprimar al Craiovei au mai fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, Radu Smarandache, sef serviciu din cadrul Directiei Generale de Asistenta si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, si Rodica Tenea, consilier juridic in cadrul Directiei Juridice din cadrul Primariei municipiului Craiova. Radu Smarandache este acuzat de luare de mita in forma continuata (sase acte materiale), iar Rodica Tenea este acuzata de trafic de influenta in forma continuata (sase acte materiale).

Ioana Munteanu a fost trimis in judecata sub control judiciar, fiind acuzata de trafic de influenta in forma continuata (16 acte materiale), complicitate la luare de mita in forma continuata (cinci acte materiale) si dare de mita.

Maria Manolache, director general adjunct in cadrul Directiei Generale de Asistenta si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, a fost trimisa in judecata in stare de libertate, fiind acuzata de trafic de influenta.

Carmen Lavinia Oprea, sef Centrul de Consiliere si Asistenta Specializata pentru Persoanele cu Tulburari de Spectru Autist din cadrul Directiei Generale de Asistenta si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, a fost trimisa in judecata in stare de libertate, fiind acuzata de favorizarea faptuitorului.

Procurorii DNA au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile detinute de inculpati si au trimis dosarul spre judecare Tribunalului Dolj.

author avatar
Cristi Ionita
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger