AcasăNewsFost secretar de stat, adus cu mandat la DNA

Fost secretar de stat, adus cu mandat la DNA

Ovidiu Putura, fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei, a fost adus cu mandat la sediul DNA Bucuresti.

UPDATE: Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie au anuntat, dupa mai multe ore de audieri, ca s-a inceput urmarirea penala pe numele lui Ovidiu Putura. Acesta, judecator la Tribunalul Bistrita, director al Directiei contencioase din cadrul Ministerului Justitiei si fost secretar de stat in acelasi minister, este acuzat de trafic de influenta si de dare de mita.

 

Putura este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de trafic de influenta si de dare de mita.

Putura a fost secretar de stat la Ministerul Justitiei intre 17 mai 2012 si 24 februarie 2014. Exista informatii conform carora, in perioada respectiva, Putura i-a promis unui apropiat ca-i va obtine o solutie favorabila intr-un dosar civil si i-a promis unei alte persoane ca-si va folosi influenta pe care o are pentru a interveni pe langa membrii comisiilor de examinare de la Camera Notarilor Publici in asa fel incat persoana respectiva sa devina notar stagiar.

In 17 ianuarie anul trecut, Putura a fost numit in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei CFR. Ulterior, a primit avertisment din partea Consiliului Superior al Magistraturii pe motiv ca a detinut, in paralel, functia de membru in Consiliul de Administratie al CFR si pe cea de judecator.

author avatar
Cristi Ionita
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger