AcasăNewsFost politist, vinovat de 78 de crime

Fost politist, vinovat de 78 de crime

Sot si tata exemplar, Mihail Popkov, politist model, devenea noaptea un monstru

Supranumit ”maniacul din Angarsk”, rusul Mihail Popkov isi ucidea victimele, majoritatea femei, noaptea, cu securea sau cu ciocanul. A devenit cel mai sinistru criminal in serie din istoria recenta a Rusiei.

Sot si tata exemplar Mihail Popkov politist model devenea noaptea un monstru

Mihail Popkov (54 de ani) a fost deja condamnat in 2015 la inchisoare pe viata pentru uciderea a 22 de femei. Un tribunal din Irkutk, oras aflat pe malurile lacului Baikal, in Siberia, l-a recunoscut ieri vinovat de 56 de crime suplimentare comise in perioada 1992-2007, condamnandu-l la o a doua pedeapsa cu inchisoarea pe viata. Popkov a comis majoritatea crimelor in orasul Angarsk. A ucis 77 de femei si un singur barbat, acesta din urma fiind si el politist.

”Sanitarul” orasului

Popkov isi atragea victimele (unele le si viola) noaptea, le invita sa urce in masina sa de politie pe care o folosea in afara orelor de serviciu.Femeile (unele erau prostituate) , cu varste cuprinse intre 16 si 40 de ani, erau ucise violent, cu toporul sau ciocanul, dupa cum a marturisit Popkov in 2017. Fostul politist se descria ca un ”sanitar” care elimina din oras prostituatele. Isi abandona victimele in paduri, cimitire sau la marginea drumurilor. Doar doua femei au supravietuit atacurilor sale, in ciuda ranilor grave pe care le-au primit.

Nevoia patologica de a ucide

Mihail Popkov avea ”o nevoie patologica de a omori oameni”, se arata intr-un comunicat al biroului procurorului din Irkutk. Fostul politist a aparut in fata tribunalului in uniforma de detinut, privind in pamant. Va fi trimis intr-o inchisoare rezervata condamnatilor la inchisoare pe viata, supranumita ”Delfinul negru” si situata in apropierea frontierei cu Kazahstanul.

Isi ancheta crimele

Popkov a fost condamnat prima data in 2015 pentru ca a violat si a ucis 22 de femei. Apoi a marturisit alte 59 de crime suplimentare dar politia nu a putut dovedi realitatea a trei dintre ele. Ca politist, Mihail Popkov a participat silitor la anchete privind propriile crime, pentru a elimina suspiciuni si a deturna investigatiile. Multa vreme, colegii acestuia nu banuiau nimic, Popkov fiind considerat un politist model, ba a trecut cu brio toate testele psihilogice. In egala masura, sotia si fiica acestuia nu stiau ca impart casa cu un criminal in serie: Popkov era un familist devotat. Insa criminalistii rusi suspectau ca un politist s-ar putea afla in spatele acestor crime care au ingrozit regiunea, dupa ce au remarcat maniera in care ucigasul isi acoperea cu atentie urmele dupa fiecare crima. Mihail Popkov a fost arestat in 2012 la Vladivostok. A fost identificat dupa o ancheta la scara mare, inclusiv cu analizarea ADN-ului locuitorilor a caror masina corespundea cu urmele de pneuri lasate la locurile crimelor. Printre criminalii rusi in serie, se numara si Andrei Cikatilo, executat in 1994 pentru uciderea a 53 de adolescenti si copii, in perioada URSS. In 2007, un alt ucigas in serie, Alexandr Piciuchin, a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru 48 de crime savarsite la Moscova.

author avatar
Tudor Borcea
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger