AcasăNewsFost ofiter SRI, retinut pentru luare de mita

Fost ofiter SRI, retinut pentru luare de mita

Daniel Dragomir, fost ofiter al Serviciului Roman de Informatii, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Dragomir este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, respectiv ca a cerut mita peste doua milioane de lei pentru a interveni pe langa mai multi functionari publici, factori de decizie in cadrul Ministerului Finantelor, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si Garda Financiara.

Conform procurorilor DNA, in perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care indeplinea functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul Serviciului Roman de Informatii, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins si, ulterior, a primit de la un martor denuntator, administrator al unor societati comerciale, suma totala de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro.

Inculpatul i-a promis denuntatorului ca-i va determina pe acei functionari publici sa indeplineasca sau sa nu indeplineasca acte ce intrau in sfera atributiilor de serviciu sau erau contrare acestora, in legatura cu rambursarea la timp, de catre firmele martorului denuntator, a unor sume de bani, solicitate cu titlu de TVA de la bugetul de stat, sau stoparea unor controale fiscale.

Daniel Dragomir va fi prezentat, marti, in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, in timp ce sotia acestuia, Marinela Dragomir, va fi cercetata in stare de libertate sub control judiciar.

author avatar
Cristi Ionita
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger