AcasăNewsFost manager de spital, trimis in judecata de DNA

Fost manager de spital, trimis in judecata de DNA

Atat fostul manager al Spitalului Muncipal din Tarnaveni, cat si directorul financiar-contabil al unitatii medicale in cauza au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, de catre procurorii anticoruptie din cadrul serviciului Teritorial Targu Mures.

Este vorba despre Monica Nicoleta Sandu, cea care a ocupat functia de manager general al Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Tarnaveni, vreme de aproape doi ani, mai exact in perioada 25.01.2008 – 24.09.2009, dar si despre Anna Moldovan, la data faptelor director financiar-contabil in cadrul aceluiasi spital. Ambele sunt acuzate de catre procurorii DNA de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite, in forma continuata”.

Mai exact, conform rechizitoriului, procurorii DNA le acuza pe cele doua ca ar fi prejudiciat spitalul cu  71.951 lei, facand anumite achizitii publice. „In perioada 2008 – 2009, inculpatele Sandu Nicoleta Monica si Moldovan Anna, in calitate de director (manager) general, respectiv de director financiar-contabil, al Spitalului Municipal Dr. Gheorghe Marinescu din Tarnaveni (jur Mures), prin incalcarea, in patru randuri, a dispozitiilor legale in materie de achizitii publice, au prejudiciat aceasta institutie spitaliceasca cu diferite sume de bani, pe care le-au achitat in mod nelegal si nejustificat catre diversi furnizori de bunuri si prestatori de servicii, care au obtinut astfel foloase necuvenite”, se detaliaza in comunicatul DNA.

Totodata, procurorii anticoruptie mai mentioneaza faptul ca spitalul in cauza s-a constituit parte civila impotriva celor doua, deocamdata nefiind specificata suma pe care o vor solicita in acest caz, dar si ca dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Targu Mures.

242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger