AcasăNewsFost consilier al lui Klaus Iohannis, audiat la DNA

Fost consilier al lui Klaus Iohannis, audiat la DNA

George Scutaru

George Scutaru, fostul consilier al presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, este audiat, vineri, la sediul din Bucuresti al Directiei Nationale Anticoruptie.

Scutaru este acuzat de comiterea mai multor fapte de coruptie in perioada in care era liderul PNL Buzau. Din primele informatii reiese ca Scutaru ar fi folosit bani negri in campania electorala din 2008.

Scutaru a fost numit consilier prezidential pentru securitate nationala, dupa ce Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale de anul trecut, dar si-a dat demisia pe 6 martie, sustinand ca motivul ar fi … probleme personale.

S-a spus inca de atunci ca Scutaru a fost fortat sa demisioneze din cauza ca ar fi fost denuntat la Directia Nationala Anticoruptie.

Primele probleme ale lui Scutaru au aparut dupa ce Cristinel Bigiu, presedintele Consiliului Judetean Buzau, a facut un denunt impotriva sa. Ca sa-si faca viata mai usoara dupa gratii, Bigiu le-a transmis procurorilor DNA ca Scutaru a folosit bani negri in campania electorala din 2008, bani proveniti pe filiera Cristian David.

Numele lui Scutaru apare, insa, si in dosarul ASF.

author avatar
Cristi Ionita
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger