AcasăNewsFord ataca frontal Dacia

Ford ataca frontal Dacia

Compania aduce un al doilea model la Craiova si devine un rival serios pentru producatorul de la Mioveni

Gigantul american va produce un al doilea model la Craiova, incepand cu 2019, un proiect in care vor fi investiti 200 de milioane de euro. In prezent al doilea producator auto pe piata locala, Ford urca spre 300.000 de masini ansamblate anual si vrea sa depaseasca Automobile Dacia.

Compania aduce un al doilea model la Craiova si devine un rival serios pentru producatorul de la Mioveni

Cel mai probabil Ford va produce un crossover de dimensiuni mici, pe langa actualul model Eco Sport, reprezentantii companiei au anuntat adaugarea a 1500 de locuri de munca dedicate noului automobil, in conditiile in care productia uzinei din Craiova va creste la un volum de 300.000 de unitati pe an, o cadenta similara cu cea de la Mioveni. “Aceasta noua investitie confirma continuarea evolutiei gamei noastre de modele interesante produse in Europa si subliniaza totodata transformarea complexului de productie de la Craiova. Includerea acestui al doilea vehicul in procesul de productie este o dovada clara a flexibilitatii operationale a fabricii de la Craiova si reflecta perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali si cu membrii comunitatii”, a spus Steven Armstrong, CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu si Africa. In acest moment, uzina din Craiova are 4.492 de angajati, cu 900 mai multi decat in 2008, la momentul cumpararii. Dupa Oltcit si Daewoo, perioada Ford la Craiova a inceput cu productia utilitarei Transit Connect, dupa care a urmat B-Max, model scos din productie anul trecut si  inlocuit cu actualul SUV Eco Sport.

author avatar
Bogdan Borcea
438 afisari

1 COMENTARIU

  1. păi daca au scos vechiul model din productie ce vor face cei ce au asa masina? de unde piese etc.? Si modelul nou o sa fie scos după 1-3 ani oare?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger