AcasăNewsFocul a ucis 40 de oameni in California

Focul a ucis 40 de oameni in California

Anul acesta, incendiile au distrus 3,5 milioane de hectare in SUA

Autoritatile californiene au procedat al evacuari de proportii ale populatiei incepand de sambata, amenintata de incendiile masive care distrug regiunea viticola din nordul statului, alimentate de vanturi puternice si schimbatoare.

Anul acesta incendiile au distrus 35 milioane de hectare in SUA

Ultimul bilant provizoriu al victimelor era de 40 de morti iar peste 200 persoane sunt date disparute. In total 100.000 de persoane au fost evacuate din care 3000 in Santa Rosa, cel mai mare oras din regiunea afectata de foc. ”Este una din cele mai mari tragedii pe care a cunoscut-o vreodata California. Pagubele sunt incredibile, este o oroare de neimaginat”, a declarat sambata guvernatorul Californiei, Jerry Brown. Avansurile inregistrate de pompieri au fost limitate de izbucnirea, tot sambata, a unui nou focar de incendiu, in nord-estul regiunii viticole din Lake County.

Mii de case au fost transformate in scrum

Orasul Calistoga, aflat in regiunea turistica Napa Valley, este amenintat, cei 5000 de locuitori fiind inca de vineri evacuati. Focul a distrus aproape 90.000 de hectare iar 5700 de case si cladiri au fost transformate in cenusa, in ciuda mobilizarii a 10.000 de pompieri. Cauzele acestor uriase incendii nu sunt inca cunoscute dar vanturile puternice ar fi putut declansa focul dupa ce linii electrice au fost doborate.

10000 de pompieri lupta cu focul

Incendiile de padure si vegetatie au distrus in acest an 3,5 milioane de hectare. Cel putin 13 podgorii au fost distruse in regiunea Napa dar este inca prea devreme pentru evaluarea consecinselor economice, a estimat Napa Valley Vintners, cooperativa care grupeaza 550 de exploatari viticole. Industria marijuanei, care a devenit legala, a fost de asemenea afectata, 20 de exploatari fiind distruse in comitatele Sonoma, Mendocino si Napa.

author avatar
Tudor Borcea
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger