Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Focarul de hepatita A din Mehedinti se extinde amenintator

Focarul de hepatita A din Mehedinti se extinde amenintator

Autor:

Cei aproape 80 de copii care au hepatita A sunt din comuna Gruia. Autoritatile spun ca au luat masuri sa impiedice raspandirea bolii, dar in fiecare zi apar cazuri noi. Copiii infectati au intre 2 si 14 ani.

 

maini murdare Focarul de hepatita A din Mehedinti se extinde amenintatorDin cauza celor 80 de internati, sectia de Boli Infectioase a devenit supra-aglomerata. Autoritatile locale mai spun ca virusul este raspandit si din cauza neglijentei parintilor, iar epidemia a pornit si pentru ca nu toti copiii infectati au fost izolati. Initial, in luna august primele cazuri au aparut la doi copii, iar ulterior tot mai multe persoane care au intrat in contact cu acestia au contactat virusul. Focarul s-a raspandit rapid intr-o comunitate de romi, iar acum autoritatile se confrunta cu o problema majora. Virusul hepatic A, sau boala mainilor murdare, ajunge in organism prin contact direct cu persoanele bolnave sau prin consumul de apa neconforma. Evident el se poate lua din comunitatile ce nu respecta igiena personala sau alimentara. Autoritatile au facut si cateva teste la apa consumata in comuna, iar din rezultatul analizelor reiese ca apa nu este tratata cu clor si are o concentratie a nitratilor peste limita legala. Din aceasta cauza, Directia de Sanatate Publica Mehedinti a amendat Primaria cu 3.000 de lei.


1 Comentariu la Focarul de hepatita A din Mehedinti se extinde amenintator

  1. Ionescu

    Despre epidemia de hepatita C cu 800000 bolnavi inregistrati nu se scrie nimic.Plus inca atatia nedepistati.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-11-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!