AcasăNewsFMI nu este de acord cu ieftinirea painii

FMI nu este de acord cu ieftinirea painii

Seful delegatiei FMI, Erik de Vrijes, accepta doar majorarea salariului minim la 800 de lei

Autoritatile se lauda ca vor scadea TVA la paine si ca, astfel, se vor achita de una dintre numeroasele promisiuni electorale, insa FMI a avertizat ca nu va fi de acord cu ieftinirea.

Seful delegatiei FMI, Erik de Vrijes, accepta doar majorarea salariului minim la 800 de lei

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca intentioneaza sa puna in aplicare un proiect-pilot pentru reducerea TVA la alimentele de baza, in primul rand la paine. „Vreau sa luam producatorii pe tot lantul de productie (…) si sa vedem la sfarsitul anului daca acest proiect-pilot ne arata ca, de fapt, avem la paine mai multe facturi emise, mai multe taxe platite sau nu”, a spus Ponta. Tema cu ieftinirea painii a fost  reluata ieri „dinzbor” de catre ministrul Agriculuturii, Daniel Constantin, care, repetand  mecanic spusele sefului sau, a adaugat ca ieftinirea nu se va aplica la produsele de patiserie. „Am decis reducerea TVA la paine, intrucat evaziunea in acest sector este de 70% si cred ca masura va stimula cresterea incasarilor la buget si scaderea evaziunii”, a precizat Constantin. Suna emotionant de frumos, numai ca reprezentantii FMI, ajunsi ieri la Bucuresti, au transmis autoritatilor romane ca  nu accepta ieftinirea  painii, mai ales ca Romania are cam multe teme date de Fond si ramase nefacute.

Teme nefacute

FMI ia de azi la puricat temele date Romaniei. Majoritatea nu sunt indeplinite, printre acestea numarandu-se privatizarea completa a CupruMin si a Oltchim (doua dintre „gaurile negre” ale economiei romanesti), ale caror vanzari au esuat. De asemenea, statul nu a scos la vanzare, asa cum s-a inteles cu FMI, pachete minoritare de 10-15% din actiunile Hidroelectrica, Transgaz, Nuclearelectrica, CFR Marfa etc.

author avatar
Arpad Dobre
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger