AcasăNewsFMI face „taras-mars” cu Guvernul!

FMI face „taras-mars” cu Guvernul!

Eric de Vrijer face instructie cu Victor Ponta, care rade, dar nu e rasul lui

Reprezentantii FMI au luat „la impins vagoane” Guvernul, care n-a privatizat nimic, n-a redus datoriile firmelor de stat, n-a vandut actiuni pe Bursa si mai vrea si ieftinirea painii. Acordul cu Romania pica, daca nu se respecta ordinele FMI.

Eric de Vrijer face instructie cu Victor Ponta, care rade, dar nu e rasul lui

Dupa contrele de luni cu liberalul Dan Radu Rusanu, care a criticat conditiile impuse de FMI, seful Delegatiei Fondului la Bucuresti, Eric de Vrijer, a atacat si tocat ieri tot ceea ce a promis si nu a facut Guvernul Romaniei.

Ieftinirea painii, exclusa

Victor Ponta

Eric de Vrijer a atras ieri atentia ca scaderea TVA la produsele de panificatie este o idee total nepotrivita in aceste vremuri. „Nu este o idee buna sa se fragmenteze sistemul fiscal, sa aveti scutiri, cote mai mici”, a spus oficialul FMI, precizand ca, in tarile in care s-a aplicat a generat evaziune.

Acordul, in pericol

Seful delegatiei FMI a avertizat ca acordul Romaniei cu FMI va expira si nu va exista o alta intelegere, daca autoritatile romane nu indeplinesc preconditiile asumate pana in luna iunie 2013. Este vorba, in principal, de reducerea arieratelor din economie, privatizarea CFR Marfa, listarea secundara a unui pachet de actiuni Transgaz, inceperea listarii companiei energetice Oltenia.

Romania a ratat toate tintele

Reprezentantii FMI au constatat ca, fata de intelegerile avute anterior, autoritatile romane au ratat tintele privind deficitul bugetar, arieratele bugetului de stat si autoritatilor locale si activele externe nete ale Bancii Nationale a Romaniei. „Au fost cateva esecuri in atingerea unor tinte la sfarsitul lui 2012 si au fost intarzieri in reformele structurale”, a spus Eric de Vrijer.

Indatorarea continua

Ei, si cand toata lumea se astepta la un deznodamant „fatal”, a venit surpriza. Prins cu temele nefacute, Guvernul a promis cate in luna si in stele, ca va face si va drege, dar are nevoie de trei luni pentru a recupera ce nu s-a facut intr-un an. „Am convenit sa solicitam board-ului FMI sa acorde aceasta prelungire”, a spus „marinimos” Eric de  Vrijer, ca doar nu putea lasa Romania fara noi datorii la FMI.

author avatar
Arpad Dobre
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger