AcasăNewsFMI a cerut inchiderea Oltchim

FMI a cerut inchiderea Oltchim

Unele sectii ale Oltchim vor fi inchise definitiv

Delegatia Fondului Monetar International se afla in aceste zile la Bucuresti pentru a constata tot ceea ce a promis si nu a facut Guvernul Ponta 1 si pentru a afla daca Guvernul Ponta 2 ia vreo masura in acest sens.

FMI a cerut in repetate randuri ca autoritatile sa faca ceva cu gaurile negre ale economiei, cel mai frecvent fiind amintite CFR Marfa, CupruMin si, bineinteles, Oltchim.

Seful delegatieie FMI la Bucuresti, Erik de Vrijes, cere insistent inchiderea Oltchim

Vazand ca privatizarea combinatului valcean a esuat lamentabil intr-un show mediatic, reprezentantii Fondului au cerut Guvernului Ponta 1 sa inchida, pur si simplu, combinatul. Acest lucru s-a intimplat, dar numai temporar, Oltchim fiind redeschis partial, ca masura preelectorala, dar fara ca eficienta sau productivitatea muncii sa fi cunoscut o cat de mica imbunatatire, in vreme ce combinatul aduna milioane de euro datorii in fiecare luna. Acestea se adauga la cele peste 600 de milioane de euro pe care combinatul a inceput sa le cumuleze din 2007.

Privatizari esuate din cauza… DNA

Victor Ponta trebuie sa justifice in fata FMI de ce guvernul pe care il conduce nu a facut ceea ce a promis, adica sa privatizeze CupruMIn sau macar Oltchim. Esuarea acestor privatizari are si vinovati cu nume si prenume, sau cel putin asta a lasat sa se inteleaga premierul, care arata acum acuzator inclusiv spre DNA. „Sunt plangeri penale la DNA de luni de zile, ce se intampla la DNA cu ele nu stiu”, a spus Ponta, precizand ca are de gand sa-i intrebe pe procurori cand vor solutiona plangerile respective. Pe de alta parte, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anuntat ca are solutii pentru Oltchim, dar ca le va dezvalui la momentul oportun. Singura salvare a combinatului valcean pare insa a fi doar insolventa, care ar permite reluarea normala a productiei, renegocierea datoriilor si plata esalonata, fara dobanzi, a acestora.

author avatar
Arpad Dobre
595 afisari

1 COMENTARIU

  1. Buna seara.Intr-un fel sau altul,Oltchim va fi salvat.Varujan Vozganian cu siguranta stie ce spune,iar cei de la PCC nu intaplator au mai cumparat acel pachet si astfel a ajuns sa detina peste 30% din Oltchim.precis ca vor mai cumpara,direct sau indirect!!! sau cu ‘taraita’.Umila mea parere.O seara buna sa avem.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger