AcasăNewsFlori si discutii. Mamele copiilor cu nevoi speciale, din nou la Ministerul...

Flori si discutii. Mamele copiilor cu nevoi speciale, din nou la Ministerul Sanatatii

La MS au venit, la fel ca si joia trecuta, atat Adele Chirica, mama unui baietel cu probleme de sanatate, cat si solista Cristina Balan, alaturi de sot

Ziua de luni i-a adus din nou pe parintii copiilor cu probleme de sanatate in fata ministerului de profil. De aceasta data, insa, au si fost primit in cladire, unde au stat de vorba cu Florian Bodog.

La MS au venit, la fel ca si joia trecuta, atat Adele Chirica, mama unui baietel cu probleme de sanatate, cat si solista Cristina Balan, alaturi de sot

In asteptarea draftului noului ordin, menit sa reglementeze incadrarea in grad si nivelul indemnizatiilor in cadrul pacientilor cu nevoi speciale – fie cu epilepsie, fie cu Sindrom Down, mamele micutilor au primit flori- zambile mov- de la fostul ministru al Muncii, Dragos Paslaru, unul dintre cei doi semnatari ai initiativei care le-a dat, practic, peste cap vietile parintilor acestor copii.

Vizbil afectat, Paslaru a explicat ca este vorba despre un „gest simbolic”, dar si ca „nu este vorba de lipsa de empatie, nu este vorba de lipsa de empatie, am copii si nu ma pot pune in pielea dvs, va spun asta”. Mai mult, fostul ministru al Muncii le-a transmis parintilor aflati in fata sediului Ministerului condus actualmente de catre Florian Bodog faptul ca „eu recunosc ca acea anexa (…) a fost gresita”, si ca este vorba despre un „test superficial”.

Va amintim ca mai multe mame, dar si copii cu astfel de afectiuni au venit in fata sediului MS si joia trecuta, protestul lor iscand un adevarat val de emotie.

sursa foto: captura video Facebook/ Adele Chirica

author avatar
Cristina Stefan
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger