Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Florentin Pandele lucreaza pentru ”baroni”

Florentin Pandele lucreaza pentru ”baroni”

Autor:

Florentin Pandele recidiveaza: sustine, din umbra partidului, o miscare tip ”#rezist” a sefilor de Consilii Judetene pesedisti contra lui Liviu Dragnea.

 

florentin pandele 1 Florentin Pandele lucreaza pentru ”baroni”

Influentul primar de Voluntari nu-l slabeste pe liderul Dragnea

Cu aproape trei luni in urma, pe 6 decembrie 2017, Florentin Pandele ameninta cu scoaterea primarilor si sefilor de CJ in strada, pe motiv de diminuare a bugetelor locale prin proiectul de buget pe 2018. Atunci, gestul primarului din Voluntari a fost ”citit” in contextul scandalului starnit intre sotia sa – primarita generala Gabriela Firea – si Mihai Tudose, premierul de la aceea data. Intre timp, desi Tudose a fost maturat din fruntea Guvernului si de la masa de decizie a PSD, Florentin Pandele nu s-a potolit. Dimpotriva, lupta cu spor pentru consolidarea taberei ”baronilor”. Nu impotriva actualului premier (ar fi si pacat de timpul si energia pierduta), ci contra lui Liviu Dragnea – despotul nu indeajuns de luminat cat sa priceapa ca nu poate strivi PSD-ul chiar cat si-ar dori el sub calcaiul sau de fost sef de trib teleormanean.

Oprisan, din ”baron” in rol de Fat-Frumos

Conform ultimelor informatii razbite din PSD, cuplul Pandele – Firea ar fi decis sa nu-si mai asume, deocamdata cel putin, actiuni directe dar sa ii tina in schimb spatele ”baronului” de Vrancea, Marian Oprisan. marian oprilan 720x487 Florentin Pandele lucreaza pentru ”baroni”Un Oprisan care nu mai face un secret din faptul ca nu-i este deloc pe plac maniera dictatoriala a lui Dragnea, ba chiar a anuntat public ca intentioneaza sa candideze la Congresul din 10 martie, pentru o functie de conducere in PSD. Fapt echivalent cu bagarea sulei in coasta lui Dragnea, daca e sa-l citam pe clasicul Ion Iliescu. Dincolo de atatarile la care recurg fara doar si poate Pandele si alti inamici din interior ai actualului lider PSD, se poate spune fara frica de a gresi ca ”baronul” de Vrancea a fost bagat in alerta chiar de catre Dragnea. Care, ametit de victoria impotriva lui Tudose, nu a vrut sa mai astepte si l-a debarcat brutal, la inceputul acestei luni, pe pesedistul Alexandru Oprea din fruntea CJ Dambovita, prin ridicarea sprijinului politic. In plus, dupa doar doua saptamani Oprisan insusi s-a confruntat cu un fel de puci, orchestrat la prima vedere de liberali. Departe de a fi vreun pufarin in politica/PSD si la curent in mod sigur cu intelegerea facuta (cu vreo 5 – 6 luni in urma) intre liberalii/pedelistii din vechea garda si actuala conducere social-democrata, Oprisan a mirosit din prima amestecul lui Dragnea in ciorba fasaita la Vrancea de liberali. Ca urmare, ”baronul” de Vrancea nu numai ca a intrat in alerta, dar si in dispozitiv de lupta contra lui Dragnea. Situatie care convine de minune cuplului Pandele – Firea, doi dizidenti care pot sta acum la adapost in timp ce la bara publica danseaza ”salvatorul” Oprisan.

Traficul cu secretari de stat, mirosit de adversari

Dupa cum relatam saptamana trecuta, Liviu Dragnea isi cumpara sustinerea de care are nevoie la Congres cu functiile de secretari de stat. Zeci la numar si extrem de importanti din moment ce in pixul lor sta parafarea celor mai multe contracte incheiate cu statul. Iar cum actuala lege i-a legat practic pe primari si pe sefii de CJ de ”glia” Guvernului, rezulta ca secretarii de stat sunt cei care deschid sau inchid robinetul cu bani publici. Asta inseamna ca primarii si CJ-istii sunt obligati sa faca frumos in fata secretarilor (sau a papusarilor care i-au numit si ii comanda) pentru fiecare leut. Situatia s-ar putea schimba doar prin promovarea unei legi a descentralizarii – obiectiv extrem de drag lui Liviu Dragnea pe vremea cand era marele jupan al CJ Teleorman. Acum insa, Dragnea nu mai sufla o vorba despre descentralizare, dandu-si astfel de gol dorinta de a-i priponi de le, definitiv, pe primari si pe sefii de CJ. Fapt sesizat de Oprisan care, daca tot este presedintele UNCJR, a repus pe tapet necesitatea strangerii colaborarii intre Guvern si Consilii Judetene si trecerii la descentralizare. Pana atunci, evident este ca in PSD-ul lui Dragnea nu e liniste nici dupa ce liderul PSD a ajuns in sfarsit sa guverneze – Viorica Dancila chiar nu se pune. Ca urmare, ori Dragnea isi va mitui din gros adversarii, cumparandu-i inainte de Congres, ori Congresul se va desfasura cu cutitele pe masa. In plus, daca ne amintim ca Iliescu, Nastase si Geoana au ajuns istorie la niste congrese aranjate vezi Doamne in favoarea lor, rezulta ca soareaua organizata de pesedisti pe 10 martie s-ar putea juca si cu final deschis, date fiind conflictele care macina in prezent partidul.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!