AcasăNewsFiul ministrului Muncii, trimis in judecata pentru o teapa de un milion...

Fiul ministrului Muncii, trimis in judecata pentru o teapa de un milion de euro

Fiul Marianei Campeanu, despre care „National” a dezvaluit anul trecut ca isi tine ascunsa averea si ca a dat un milion de euro din banii publici unui consilier liberal, pentru un teren supraevaluat, a fost trimis in judecata de DNA, in afacerea „Poligonul”.

Flavius Cristian Campeanu a dat un tun de zile mari, facand o gaura de un milion de euro in bugetul RAR
25 octombrie 2012 - „National” a dezvaluit ca fratii Campeanu nu si-au declarat averile si ca directorul RAR acumparat terenul de la un coleg de partid

Flavius Cristian Campeanu (director tehnic la RAR) si  Ovidiu Crapatureanu (fost director al institutiei) sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave. In rechizitoriul intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie se precizeaza ca, in 2008, cei  doi au au cumparat din bani publici un teren de 536.140 mp in judetul Giurgiu, pentru construirea unui poligon de incercari autovehicule.

„Terenul a fost achizitionat prin incalcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vanzare bunuri imobile, la un pret de 2,2 euro/mp, in conditiile in care vanzatorul terenului anuntase public o oferta de vanzare a terenului la pretul de 0,75 euro/mp. De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de Campeanu Flavius Cristian, in calitate de director tehnic, a fost intocmit nedocumentat si nerealist, atat din punct de vedere al costurilor de amenajare cat si al dimensiunilor. Astfel, configuratia terenului pentru construirea poligonului a fost modificata de mai multe ori pentru ca, in final, sa corespunda cu suprafata de teren oferita spre vanzare”, se precizeaza in rechizitoriul DNA.

Dupa cum a dezvaluit „National” la finele anului trecut, cel care a incasat 1,2 milioane de euro de la RAR a fost Marin Tuturescu, un fost politist, actualmente jurist si consilier judetean PNL la Giurgiu. Altfel spus, coleg de partid cu Flavius  Campeanu, cu fratele acestuia si cu mama lor, Mariana Campeanu. Culmea, ieri au aparut informatii ca, desi era anchetat de DNA, Flavius Campeanu se pregatea sa mai cumpere un teren, folosind aceeasi „reteta” din 2008.

Ministrul Mariana Campeanu are niste baieti descurcareti

Probleme cu declaratiile de avere

Pe langa faptul ca a cumparat cu 1,2 milioane de euro un teren de doar 100.000 de euro de la colegul de partid, Flavius Campeanu mai are si alte probleme cu iz penal: el este bugetar de 16 ani, insa nu si-a declarat niciodata averea. Acelasi respect fata de lege il are si fratele lui Flavius, Remus-Catalin Campeanu, consilier PNL in Consiliul General al Municipiului Bucuresti si sef de cabinet la ANPC, acesta declarand reporterilor „National” ca nu stie cat castiga nevasta specializata in proiecte cu bani de la UE.

[poll id=”519″]

author avatar
Narcis Voica
2.155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger