AcasăNewsFiul dictatorului Bashar al-Assad, la Olimpiada de Matematica din Cluj

Fiul dictatorului Bashar al-Assad, la Olimpiada de Matematica din Cluj

Zambaret, Hafez pare ca nu are probleme cu genocidul, tot matematic, organizat de tatal sau in Siria

Hafez al-Assad (16 ani), unul din cei trei copii ai liderului din Damasc, face parte din lotul olimpic al Siriei care va participa, in perioada 3-14 iulie, la cea de-a 59-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica va avea loc la Cluj-Napoca.

Zambaret Hafez pare ca nu are probleme cu genocidul tot matematic organizat de tatal sau in Siria

Numit dupa bunicul sau (generalul Hafez al-Assad), adolescentul prezidential este foarte talentat la matematica, acesta fiind si motivul pentru care se va afla in Romania, mai precis in Cluj-Napoca. Autoritatile locale au confirmat ca sunt pregatite in privinta asigurarii securitatii neobisnuitului oaspete. Potrivit Sputnik, Hafez al-Assad va fi pazit pe perioada sederii sale la Cluj de garzi de corp trimise special pentru el de tatal sau. Hafez este inscris pe site-ul oficial al IMO 2018 (International Mathematical Olympiad) alaturi de alti cinci colegi din echipa siriana, cu varste intre 15 si 18 ani. ”Fiul presedintelui sirian a fost prezent si anul trecut la Olimpiada Internationala de Matematica de la Rio de Janeiro (Brazilia). Se vor lua masuri drastice de securitate atat la Sala Polivalenta, unde se va desfasura competitia, cat si la hotelul unde va fi cazat Hafez al – Assad”, au spus sursele citate.

Anul trecut la editia de la Rio de Janeiro, Hafez al – Assad s-a clasat pe ultimul loc in cadrul echipei Siriei si a terminat competitia pe locul 528 din 615 participanti. Olimpiada Internationala de Matematica este organizata de Ministerul Educatiei Nationale, Societatea de Stiinte Matematice din Romania si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, cu sprijinul Facultatilor de Matematica si Informatica din Bucuresti si Cluj-Napoca si al Institutului de Matematica „Simion Stoilow” din cadrul Academiei Romane. La actuala editie vor participa peste 1.000 de elevi din peste 100 de tari.

author avatar
Bogdan Borcea
378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger