AcasăNewsFiti barbati! Tocati-va fata-n fata!

Fiti barbati! Tocati-va fata-n fata!

Desi vor sa se anihileze reciproc, fostul si actualul lider al PSD evita o incaierare barbateasca, fata-n fata. Amandoi prefera atacurile televizate lansate in lipsa adversarului, motiv pentru care amandoi stau seara de seara cu telefonul in mana, pregatiti de replica.

Victor Ponta si Liviu Dragnea se razboiesc ca doua chivute isterice

Asa s-au derulat lucrurile si marti seara, cand Liviu Dragnea l-a infierat pe Ponta dintr-un studiou TV in timp in care acesta din urma isi toca seful de partid intr-o interventie telefonica la alt post. La finalul emisiunii in direct, Dragnea a fost pus la curent cu ultimele acuzatii facute de Ponta si a sunat la randul lui la postul unde evoluase rivalul. ”Pentru rigoare”, dupa cum a precizat Dragnea,  mai exact pentru a povesti evenimentele descrise mai devreme de Ponta (referitoare la incheierea celebrului pact de coabitare presedinte – premier si la numirea lui Kovesi la sefia DNA) in varianta sa proprie. O varianta in care el nu are evident nicio responsabilitate nici in convenirea pactului cu pricina si nici in alegerea actualei sefe a DNA.  De parca ar mai conta acum, in 2017, care anume politician a zgariat cu penita ciorna pactului in 2012 si actul de numire a lui Kovesi in 2013, cand toti romanii care au urechi de auzit au aflat pana acum ca ambele evenimente epocale au fost dictate din afara tarii. ”Dragnea a fost de fata, el a scris draftul (pactului). A luat parte si la decizia de a o pune pe Kovesi la DNA!”, recita razbunator Ponta ori de cate ori poate. ”Am vorbit si cu Crin Antonescu, nu a fost asa: Ponta a venit cu o hartie pe care erau scrise trei nume – Tiberiu Nitu, Alina Bica si Codruta Kovesi – eu nu am participat la negociere si nu am fost de acord cu numirea lui Kovesi la DNA”, neaga Dragnea, imediat dupa ce Ponta inchide telefonul. Si asta cand normal ar fi ca amandoi sa se prezinte in acelasi studio si sa se contrazica fata-n fata, daca nu sunt in stare sa se inchida intr-un birou din Kiseleff si sa iasa de acolo doar dupa ce se racoresc si isi incheie conturile unul cu altul in mod direct si barbatesc, fara fuste puse in cap ca doua chivute isterice.

Cand doi se bat castiga de obicei al treilea

Fara doar si poate, Ponta si Dragnea stiu lucruri multe si grele unul despre altul, ca doar isi rod de multi ani coatele unul de altul pe prima scena politica a tarii. Cum insa la nivelul la care au evoluat o mana spala pe alta, niciunul nu-si permite sa dea drumul artileriei grele fiind constienti din start ca vor sfarsi prin a fi amandoi ”impuscati”. Chiar daca public sunt obligati sa se atace cu manusi, o infruntare directa este preferabila modului infantil in care se au ales sa se razboiasca. Culmea esteca  Dragnea si Ponta sunt figuri centrale ale actualului partid de guvernamant, nu niste lideri frustrati din opozitie. Adica niste personaje de la care pesedistii asteptau (dupa un neplacut si neasteptat sejur de un an in opozitie) crearea unor conditii prielnice propasirii lor personale si a partidului, iar lumea de rand astepta si ea solutii pentru macar o parte dintre multiplele probleme cu care se confrunta tara. Imuni la necesitatile si chiar oportunitatile momentului,  Dragnea si Ponta se lupta pentru pozitia de ”mascul alfa” in PSD dar fac asta uitand ca, de cele mai multe ori, cand doi se bat castiga al treilea. Unul care buchiseste in prezent abecedarul politicii de inalt nivel la Palatul Victoria, de exemplu.

author avatar
Simona Badulescu
561 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger