AcasăNewsFiscul vinde barci la super-oferta

Fiscul vinde barci la super-oferta

ANAF incearca de mai bine de un an sa vanda, la licitatie, cinci ambarcatiuni pe care a pus sechestru. Atentie, preturile sunt mai mult decat convenabile.

Dat fiind ca nimeni nu s-a aratat interesat sa le cumpere pana acum, cu toate ca Fiscul din Constanta a incercat de patru ori sa le vanda, pretul acestora scazut cu pana la 60 la suta. Astfel, cea mai ieftina ambarcatiune costa 3.000 de lei, iar cea mai scumpa ajunge la 84.000 de lei. Singurul lucru pe care trebuie sa-l aiba in vedere cei interesati este acela ca navele nu se mai afla in cea mai buna stare, ceea ce inseamna ca s-ar putea ca noii propreitari sa fi nevoiti sa mai investeasca intre 20.000 si 60.000 de euro, in functie de dotari, pentru reconditionare. Dintre acestea, ambarcatiunea care necesita cele mai putine reparatii este velierul din lemn Rose 29, care seamana mai mult cu un iaht. „Are o configuratie interesanta. Are doua bai, dormitor cu salon si un dormitor inspre prova. A fost evaluat initial la 184.000 de lei. In prezent, a suferit trei reevaluari succesive si este la pretul de 84.000 de lei”, a spus Cristian Dragan, sef Compartiment Valorificare Bunuri din cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Constanta. Daca pana la mijlocul lunii octombrie barcile nu vor fi vandute, ANAF le va scoate din uz, adica vor fi dezmembrate si se va incerca valorificarea fierului, fontei, motoarelor sau a echipamentelor de la bord.

Un hobby scump

Spre deosebire de chilipirurile de la ANAF, ambarcatiunile serioase care se gasesc de vanzare pe site-urile specializate nu sunt deloc ieftine. Spre exemplu, un velier Hanse 540e din 2008, inmatriculat in Romania, fara peridoc, cu o capacitate de 12 persoane, ancorat in Eforie Nord, costa nu mai putin de 235.000 de euro, fara TVA.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.565 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger