Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Fiscul modifica modelul si continutul formularului 014

Fiscul modifica modelul si continutul formularului 014

Autor:

Vesti noi din directia Fiscului, de aceasta data vizand formularul 014 “Notificare privind modificarea anului fiscal”, despre care romanii au aflat, in aceasta prima zi a saptamanii, ca este vizat de modificari la nivel de model si continut, dar si cand vine vorba despre  instructiunile de completare a acestuia.

 

formular 014 Fiscul modifica modelul si continutul formularului 014In acest sens, reprezentantii ANAF fac, luni, urmatoarele mentiuni, intr-un comunicat:

Potrivit Codul fiscal (art. 16 alin. 1) anul fiscal este anul calendaristic. Totodata, conform art. 16 alin. (5) din acelasi act normativ, contribuabilii care au optat  pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar.

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal, la art. 16 din Codul fiscal, dupa alineatul (5), a fost introdus un nou alineat, alin. (5^1), potrivit caruia, contribuabilii care si-au modificat exercitiul financiar, pot opta ca anul fiscal modificat sa redevina an fiscal calendaristic sau pot sa modifice perioada anului fiscal modificat.

Conform prevederilor legale in vigoare, contribuabilii comunica organelor fiscale competente modificarea perioadei anului fiscal astfel:

  1. a) contribuabilii pentru care anul fiscal modificat redevine anul fiscal calendaristic, pana la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv, de la data la care s-ar fi inchis anul fiscal modificat;
  2. b) contribuabilii care modifica perioada anului fiscal modificat, in termen de 15 zile de la data inceperii noului an fiscal modificat.

*   *  *

Proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt facute publice pe site-ul institutiei la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/ Transparenta decizionala. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relatiii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise in scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media – cu mentiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la urmatoarele adrese:

 

  • Prin scrisori la adresa postala: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 – la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media;
  • Electronic la adresa de mail: relatiipublice@anaf.ro
  • Prin fax la numarul: 021-319.98.57.

Pentru a avea acces la informatiile de presa privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in Agentia Nationala de Administrare Fiscala, se poate accesa domeniul INFO ANAF / Comunicate  de presa aflat pe site-ul institutiei    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!