AcasăNewsFiscul isi trage cont pe olx si lajumate.ro

Fiscul isi trage cont pe olx si lajumate.ro

Romania se lauda ca ar fi Silicon Valley al Uniunii Europene, dar infrastructura multor agentii de stat, precum si pregatirea personalului amintesc mai degraba de antichitate. 2019 vine, totusi, si cu o prima veste buna: Agentia Nationala de Administrare Fiscala este ultima institutie care realizeaza ce inseamna sa fii activ pe piata digitala. Bine, scortosii inspectori de la Fisc n-au realizat nimic, descoperirea ii apartine ministrului Teodorovici, dar rigiditatea ANAF e o boala care se vindeca greu, asa ca sa avem rabdare si intelegere.

Cand vine vorba de comert, ANAF ar putea fi un jucator important pe piata de retail. Problema o reprezinta viziunea. Fiscul vinde bunurile confiscate printr-un proces atat de greoi incat nu de putine ori marfa sfarseste uitata intr-un depozit, neatinsa de interesul potentialilor clienti. In era vitezei tehnologice, principiul „dau banu’, iau Framu’!” trebuie sa guverneze activitatea comerciala.

Evaluari pe mii de euro, bunuri expirate

Depozitele ANAF sunt ticsite de marfuri confiscate nevandute. Pana cand sunt evaluate de „experti”, multe dintre bunuri sfarsesc prin a expira, astfel ca vanzarea lor devine imposibila. La fel si in cazul masinilor, care se depreciaza de la o zi la alta prin tot felul de parcuri auto improvizate, asta in timp ce samsarii fac legea pe piata autoturismelor second-hand.

Eugen Teodorovici vrea sa revolutioneze intreg sistemul dupa care functioneaza Fiscul. Adio, evaluari, adio, licitatii, adio, hartogarie! Bun confiscat egal bun scos imediat la vanzare pe olx! Sau lajumate.ro! „Vom vinde bunurile online, prin site-urile binecunoscute, iar piata va fi cea care va decide pretul. In cazul caselor, avem valorile cu care lucreaza notarii publici”, afirma ministrul Finantelor. Masura e una binevenita, in conditiile in care magazinele ANAF erau, pana acum, o necunoscuta pentru majoritatea romanilor.

Multinationalele, tinta urmatoare

Altfel, la fel cum a incheiat 2018, Teodorovici paseste si in noul an. Cu o amenintare directa catre multinationale. Cand il avertizezi pe hot dinainte c-o sa vii peste el, rezultatul actiunii tale nu poate fi decat un fiasco total. Cam asa procedezeaza si actualul Guvern in chestiunea „vanatorii” Stat – Corporatii.

In 2019, ANAF are misiunea sa-si concentreze fortele pe multinationalele care recurg la optimizari fiscale pentru a diminua platile de impozite. „Nu mici agenti economici sunt problema. Trebuie sa cheltuim resursele pentru a vedea exact ce se intampla in economie. Vom trimite controale si, daca se vor constata astfel de fapte, vom reveni cu decizii de impozitare si vor plati”. Despre ce fapte vorbeste  Teodorovici, lesne de ghicit. Tot felul de inginerii financiare prin care firmele cu capital strain cauta sa dribleze impozitarea.

author avatar
Nicholas Cezar
551 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger