AcasăNewsFiscul, bicicleta fara lant - chirii lunare de un leu!

Fiscul, bicicleta fara lant – chirii lunare de un leu!

Cand se vor intalni doua linii paralele ? Pe la Pastele Cailor, ar raspunde elevul Ionescu. Dar ANAF, cu legislatia fiscala? Cum nu ii e clar nici sefului institutiei, Dragos Doros, raspunsul ar fi “cand o face plopul pere”!

Pana atunci, apriga “campanie de informare” a Fiscului, care ii indeamna  pe administratorii de bloc sa le solicite proprietarilor de apartamente contractele de inchiriere (vizate de ANAF!), porneste de la urmatoarele realitati: statistic, cele mai mici contracte de inchiriere declarate, la ANAF, doar in Bucuresti, au fost, de 1 leu(!) in sectorul 2, 10 lei in sectorul 5, 20  lei in sectorul 4, 23 lei in sectorul 6, 30 lei in sectorul 3 si 246 lei in sectorul 1.

Premiza acestei veritabile “militii economice” este una gresita: legislatia fiscala sanctioneaza doar nedeclarea veniturilor si nu impune un plafon al sumelor declarate, precum in cazul tranzactiilor imobiliare. Mai mult, nici o asociatie nu are dreptul sa ceara proprietarilor copii dupa contractele de inchiriere, actele privind domiciliul sau resedinta se fac pe baza actului de identitate, care poate fi aratat, la cerere, politistilor sau serviciilor publice comunitare de evidenta a populatiei, nu fiscului.

Din datele ANAF, rezulta ca, in 2015, au fost inregistrate peste 305.000 de contracte. Pe primul loc se situeaza Capitala, cu peste 81.000 de contracte declarate, iar pe ultimele locuri, Cluj(43.010), Timisoara(34.162), Ploiesti(30.360) dar si Iasi,(1331). Pana la jumatatea anului, sumele colectate de Fisc au insumat peste 188 de milioane de lei.

author avatar
Bogdan Borcea
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger