Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Fiscul anunta: continua verificarile in cadrul operatiunii CERES

Fiscul anunta: continua verificarile in cadrul operatiunii CERES

Autor:

Din directia ANAF s-a anuntat, luni, ca verificarile din cadrul operatiunii denumite CERES se vor derula  si in perioada urmatoare.

 

anaf Fiscul anunta: continua verificarile in cadrul operatiunii CERESIata ce precizeaza oficialii Agentiei de Administrare Fiscala:

“ANAF, prin Directia generala antifrauda fiscala, deruleaza operatiunea CERES, pentru verificarea si monitorizarea pe perioada verii, a centrelor comerciale si a altor spatii (piete, targuri etc) in cadrul carora sunt comercializate, in sistem en-gros, marfuri de tipul fructelor si/sau legumelor proaspete.

In perioada 25-27 mai 2017 structurile antifrauda au desfasurat actiuni de documentare/ informare cu materiale informative pretiparite si respectiv, actiuni de control operativ la contribuabili din domeniile respective, ce au vizat, in principal,  verificarea legalitatii desfasurarii activitatii, verificarea provenientei legale a marfurilor comercializate si a modului de fiscalizare a sumelor incasate.

In data de 25.05.2017, la nivelul Directiei generale antifrauda fiscala au fost efectuate actiuni de documentare/ informare cu materiale informative pretiparite, fiind vizate exclusiv magazinele si punctele de comercializare a fructelor si legumelor in sistem en-detail.

Astfel, un numar de 145 inspectori antifrauda au  distribuit materiale informative la un numar de 1.285 contribuabili din 62 localitati de pe intreg teritoriul tarii.

In ceea ce priveste actiunile de control, acestea s-au desfasurat la 466 contribuabili, fiind stabilite sume in valoare totala de 2.971.586 lei (amenzi si confiscari), respectiv:

  • s-au aplicat 692 sanctiuni contraventionale principale (483 amenzi si 209 avertismente), valoarea totala a amenzilor fiind de 2.808.946 lei;
  • s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite si bunuri in valoare totala de 162.640 lei, din care:

–        sume (numerar) in valoare de 72.887 lei;

–        venituri ilicite in valoare de 25.158 lei;

–        bunuri in valoare de 64.595 lei, reprezentand, in principal, 25.772 kg fructe si legume;

  • s-a dispus suspendarea activitatii a 12 contribuabili (10 pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale, 2 pentru neutilizare aparate de marcat electronice fiscale) .

Totodata, urmare actiunilor de control a fost interzisa desfasurarea uneia dintre activitatile de comert cu ridicata sau cu amanuntul in cazul a 4 contribuabili care desfasurau simultan, in mod nelegal, aceste activitati in aceeasi suprafata de vanzare”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!