Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Fiscul a luat in vizor piata neagra a bauturilor spirtoase

Fiscul a luat in vizor piata neagra a bauturilor spirtoase

Autor:

Reprezentantii ANAF au pus gand rau contrabandistilor cu bauturi alcoolice. Mai exact, Fiscul si Asociatia Spirits Romania au decis sa lucreze impreuna pentru combaterea pietei neagre din industria bauturilor spirtoase.

 

anaf Fiscul a luat in vizor piata neagra a bauturilor spirtoaseIn acest sens, din directia institutiei se anunta, joi, inceputul unei colaborari cu Asociatia Spirits Romania, organism reprezentativ al producatorilor si importatorilor de bauturi spirtoase din Romania, “pentru a combate piata neagra din industria bauturilor spirtoase, in conditiile in care consumul de alcool contrafacut este la un nivel ridicat in Romania, cu efecte negative asupra societatii si economiei”.

Iata ce au mai transmis reprezentantii ANAF, intr-un comunicat de presa:

“Un parteneriat strans intre autoritatile publice, industrie si societatea civila este esential atat pentru insanatosirea pietei de bauturi spirtoase, cat si pentru cresterea nivelului de taxe colectate la bugetul de stat. In acest sens, Asociatia Spirits Romania si ANAF au agreat sa colaboreze in perioada urmatoare prin actiuni de preventie si control pentru diminuarea productiei si comercializarii nefiscalizate a bauturilor spirtoase, Asociatia Spirits Romania angajandu-se sa contribuie in timp real cu informatii privind cazurile de evaziune fiscala, contrabanda sau contrafacere de alcool sesizate in piata.

Acest fenomen afecteaza negativ atat statul care pierde prin neincasarea taxelor si impozitelor, cat si companiile care opereaza legal in aceasta industrie, limitandu-le potentialul de dezvoltare, de creare de noi locuri de munca, de investitii in facilitati de productie locale si afectandu-le puternic competitivitatea pe sectorul exporturilor. In plus, consumul de alcool ilicit, a carui calitate nu este in niciun fel controlata, reprezinta un risc major pentru sanatatea consumatorilor si le poate pune in pericol viata.

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este pe primul loc in Europa la consumul de alcool ilicit si cu 42% sub media europeana la consumul de alcool inregistrat.

“Combaterea pietei negre din industria alcoolului, in toate formele ei, este o prioritate pentru ANAF, iar cresterea nivelului de cooperare cu mediul de afaceri este obiectiv strategic care va contribui la succesul actiunilor operationale de control, derulate in prezent, precum si la imbunatatirea cadrului legislativ” a declarat vicepresedintele ANAF, domnul Florin Tunaru, in cadrul intalnirii.

“Experienta din alte state europene ne-a aratat ca cele mai eficiente metode de combatere a consumului daunator de alcool sunt parteneriatele public-private intre autoritatile publice si industrie si ne-am propus sa realizam aceasta colaborare si in Romanial” a declarat Tudor Furir, presedintele Spirits Romania”.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!