AcasăNewsFirma care s-a ocupat de izolarea fonica: "Nu stiu ce cauta buretele...

Firma care s-a ocupat de izolarea fonica: „Nu stiu ce cauta buretele ala acolo. Astfel de materiale se gasesc in toate cluburile, dar nimeni nu-si da foc in interior”

Administratorul firmei care a izolat fonic tavanul clubului Colectiv, care a ars vineri seara, tragedie soldandu-se cu moartea a 27 de persoane si ranierea a peste 150, sustine ca a oferit proprietarilor solutii de serioase, dar acestei au preferat variantele ieftine.

Potrivit jurnalistilor de la Adevarul, reprezentantii firmei Luxory Media SRL, societate care s-a ocupat de tratamentul acustic al tavanului din Club Colectiv, in anul 2013, au utilizat la tratarea tavanului un burete absorbant cu o grosime de 30 de milimetri, lipit cu adeziv acustic, peste care s-a montat un tavan de lemn calculat pentru intarzierile de sunet. Potrivit sursei citate, nu s-a facut si ignifugarea tavanului, adica protejarea impotriva focului: „Le-am oferit mai multe variante, dar fiecare alege varianta mai ieftina. A existat o discutie cu cei doi asociati, pe atunci erau doi, nu stiu cati sunt acum (n.r. potrivit mai multor surse, exista trei asociati la Clubul Colectiv – Alin Anastasescu – 47%, Paul Catalin Gancea – 30% si Costin Mincu – 23%). Daca ar fi fost varianta cu ignifugare, aceasta ar fi fost cu 35-40 % mai scumpa. Nu stiu cum au functionat asa pana acum, cand deschizi un club trebuie sa ai aviz de la pompieri. Noi am ofertat, e un client, a vrut un produs“, a declarat pentru Adevarul administratorul firmei, Stefan Suto. „Noi am montat materialul doar pe tavan. Ei ulterior au luat un burete piramidal si l-au pus si pe stalpi. Am fost la un an si ceva distanta in club si am vazut stalpii. Nu stiu ce cauta buretele ala acolo. Oricum, asemenea materiale se gasesc in toate cluburile, diferenta e ca nimeni nu-si da foc in interior. Daca ai efecte pirotehnice trebuie sa ai pompierul acolo, langă tine“, a mai spus Stefan Suto

[youtube]q1Ye1OHinJo[/youtube]

author avatar
Mihai Koblenko
513 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger