AcasăNewsFirea si Plumb cer convocarea cat mai rapida a unui CExN

Firea si Plumb cer convocarea cat mai rapida a unui CExN

Liderul PSD incearca sa-si consolideze tronul

Se inmultesc solicitarile din randul social-democratilor in vederea organizarii cat mai rapide a unei intruniri a conducerii PSD, avand in vedere ca ar mai fi doua saptamani pana la CEx-ul stabilit a avea loc la Iasi. Totul pentru a se transa situatia tensionata din partid.

Dupa Catalin Radulescu, deputatul social-democrat care cerea „intrunirea de urgenta a CEX -ului, pentru a hotari, daca , dupa iesirea necontrolata si nestatutara a premierului Tudose, mai sustinem echipa Tudose -Ciolacu la guvernare”, alte doua voci din PSD isi exprima o parere similara, in sensul in care s-ar impune convocarea Comitetului executiv mai devreme de cel stabilit pentru finele lunii, la Iasi.

Una dintre ele este cea a Gabrielei Firea, primarul Capitalei si, totodata, sefa PSD Bucuresti, care transmite sambata, pe Facebook, un mesaj in acest sens, in care vorbeste despre o „criza politica” si despre nevoia „urgenta” ca lucrurile sa se lamureasca intr-un Comitet executiv National (CExN). „Privesc si eu cu ingrijorare ceea ce se intampla in viata politica de cateva zile. Nu pot fi indiferenta, chiar daca sunt preocupata primordial de problemele Capitalei. Observ ca motoarele administratiei publice centrale si locale au incetinit.. este o reactie organica la criza politica”, isi incepe Gabriela Firea mesajul. „De aceea, cred ca trebuie sa ne intalnim urgent intr-o sedinta a Comitetului Executiv National pentru a transa criza politica. Apoi, sa ne reintoarcem urgent la munca. Orice solutie va reiesi din dezbaterea CexN va fi mai utila pentru tara decat instabilitatea actuala”, mai noteaza, printre altele, edilul Bucurestilor.

(foto: Facebook)

Un mesaj in aceeasi nota a postat, vineri seara tarziu, si fostul ministru social-democrat al Muncii, Rovana Plumb. „Situatia de instabilitate din ultima perioada nu mai poate continua! Fiecare zi care trece intr-un astfel de climat este daunatoare romanilor. De aceea, consider ca PSD trebuie sa convoace cat mai rapid CExN – pentru a transa lucrurile si pentru a ne intoarce la o stare de calm si predictibilitate!”, scrie Plumb pe Facebook.
Prin intermediul aceleiasi retele de socializare se pronunta in favoarea convocarii „cat mai repede” a CEx-ului PSD – inaintea datei stabilite pentru cel programat a avea loc in Moldova- si senatorul Manda. „Situatia din ultimele zile nu poate astepta pana la CExN de la Iasi”, sustine Cladiu Manda.

Aflat deunazi la Bacau, seful PSD declara, scurt, urmatorul lucru, intrebat fiind cum vede cererea lui Radulescu: „eu inca sper ca Tudose sa ramana prim-ministru”.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger