AcasăNewsFirea iese din nou la rampa: Dragnea si Tudose "au obligatia de...

Firea iese din nou la rampa: Dragnea si Tudose „au obligatia de a inceta imediat disputele politice! Au gresit amandoi”

Dupa ce deunazi sustinea varianta – concretizata intre timp – a convocarii de urgenta a unui Comitet Executiv National al PSD-ului, in care sa se transeze „criza politica”, Gabriela Firea a iesit de aceasta data cu un mesaj exprimat pe un ton transant, in care le cere sefului social-democrat si, respectiv, al Guvernului sa gaseasca o varianta sa colaboreze, si cat mai rapid.

Este vorba despre o noua postare pe Facebook, in care sefa PSD Bucuresti si, totodata, a Primariei Capitalei vorbeste nu doar despre tensiuni, ci si despre tabere in interiorul PSD. „Din nefericite, agenda inceputului de an e dominata de tensiunile din PSD. De impartirea in tabere, grupari, zone de interes. Gresit! Am castigat impreuna alegerile si am obtinut rezultate bune la guvernare. Acum pare ca aruncam in aer tot ceea ce am realizat”.

„A fost o greseala lipsa consultarii cu noi”

Totodata, multi au observat ca Firea arata cu degetul chiar inspre liderul PSD, invocand o lipsa de consultare cu mai-marii partidului, la nominalizarea ultimilor doi premieri social-democrati. „Cei doi lideri, presedintele si premierul, au obligatia de a inceta imediat disputele politice! Au gresit amandoi. Acum trebuie sa indrepte lucrurile. Amandoi! A fost o greseala lipsa consultarii cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu si Tudose. O analiza democratica reala, in forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele doua crize politice”, sustine social-democrata.

Daca nu-i placea „Trabantul”, nu trebuia sa urce in el

Nu in ultimul rand, Firea se adreseaza si lui Tudose, in chip de replica la nemultumirile invocate de acesta din urma: „de cealalta parte, premierul a stiut cand a fost numit care era structura guvernului. Daca nu-i placea „Trabantul”, cum il numeste acum, nu trebuia sa se suie in el. Eu cred ca a fost o „Dacie”, de-a noastra, care in 2017 a luat primul loc in Europa in competitia cresterii economice”.

Gabriela Firea nu se opreste aici, ci le cere public celor doi sa inteleeaga ca e esential sa colaboreze. „Le cer celor doi lideri sa se gandeasca in primul rand la romani. Sa accepte ca depind unul de celalalt. Asa e in democratie: partidul nu poate conduce fara un guvern, iar guvernul nu poate functiona fara o majoritate parlamentara. Cei doi lideri au OBLIGATIA sa gaseasca o cale de colaborare. Sa isi asume, cat mai urgent, eventual in scris, principiile acestei colaborari. (…) Asa nu se mai poate continua!”, mai noteaza, printre altele, sefa organizatiei PSD Bucuresti.

Postarea in cauza vine la cateva saptamani, practic, de cand Firea dadea semnalul ca a facut pace cu premierul Tudose, dupa un intreg schimb de replici plecat de la nemultumirea sefului Guvernului fata de varianta organizarii, de catre municipalitate, a unui Targ de Craciun in Piata Victoriei.

foto: Facebook

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger