AcasăNewsFirea a dat-o pe afaceri

Firea a dat-o pe afaceri

Despre faptul ca Gabriela Firea are de multumit o gasca intreaga de ciumpalaci care s-au facut ca i-au dat o mana de ajutor ca sa se vada pe tronul Capitalei, am mai scris. Dar acum Gabi si-a dat arama pe fata. Prioritatea ei sunt afacerile sotului.

Pe scurt, ieri, la Primaria Capitalei s-a dat o batalie-monstru, din care Firea a iesit invinsa, dar inca nu a pierdut razboiul. Miza zilei a fost instalarea finala a noului Spital Municipal in Pipera. Povestea o cam stiti, o balmajeala despre un teren al TVR, plus nu stiu ce baza a RATB trebuiau  unificate ca sa se ridice cel spital. Musai in Pipera.

Lupte crancene

Consiliul Municipal a respins propunerea, dar n-a avut toate argumentele. Acestea le vom oferi noi acum, gratis, ca sa nu mai faca altii bani grei pe bugetul bucurestenilor. Adevarata cafteala nu era pe terenurile mentionate a fi ale RATB si SRTV, ci pe cele alaturate. Hai sa zicem ca acestea doua ar fi fost de ajuns sa se construiasca spitalul, dar acesta este prevazut sa fie inconjurat de un campus in toata regula. Deci, mai trebuia pamant…

Afacerile lui Pandele, peste interesele bucurestenilor

Altfel spus, campusul s-ar fi extins pe terenurile limitrofe care, mai mult ca sigur, daca nu apartin direct lui Florentin Pandele, sigur sunt ale baietilor care formeaza gasca imobiliara a sotului doamnei Firea. Ati prins spilul? Terenurile pe care urmau a se ridica acareturile spitalului ar fi trebuit cumparate pe lei grei sau poprietarii despagubiti, la pretul zilei. Aia era prima afacere. Dar mai e una. A doua: odata cu inaltarea spitalului, zona ar fi cunoscut un boom imobiliar urias. Terenurile ar fi crescut rapid ca pret si s-ar fi construit in bezna mintii. Asta ar fi fost in beneficiul aceleiasi grupari. Terenurile s-ar fi vandut acolo cu greutatea lor in aur. Si casele la fel. De aia trebuia un spital in Pipera. Ca sa-i mearga afacerile struna lui Pandele. Si cine sa-l ajute, daca nu sotia sa, primarita cea mai mare si mai tare. Si uite asa si-a dat Firea arama pe fata. Nu e vorba despre bucuresteni, e vorba despre afaceri, oameni buni. Uitati de sanatatea voastra, importanti sunt banii bogatanilor lui Pandele.

Varianta Mogosoaia

Ce nu se spune deloc in acest razboi al paralelor este faptul ca exista deja un teren pe care se poate amplasa spitalul, cu tot cu campus, plus ce-o mai vrea muschii lor sa aseze acolo. Numai ca nu e terenul lui Pandele si nici a acolitilor lui. El se afla in Mogosoaia, are toate facilitatile necesare, ba chiar si ceva infrastructura si e si foarte incapator. Ba, va mai spunem un secret, locul a fost deja vizitat de partenerii nemti care au fost cooptati pentru marele si noul spital. Si acestia si-au dat acordul de principiu. Mai mult, ce sa vezi, aici terenul ar fi rezolvat de ADP-ul local, deci ar fi o ieftineala fata de preturile din Pipera. Buba este ca afacerile lui Pandele si ale apropiatilor lui nu ating acest teren.  Cum sa piarda ei asa o afacere? Vedeti, deci, ca agenda doamnei Firea nu este ocupata de necazurile bucurestenilor, ci de interesele financiare ale sotului si ale camarilei adiacente. Tineti minte asta, cand o mai fi s-o votati pentru vreo functie, ceva. Gabita e cu ochiul geana pe banuti.

Afacerea Firea – Pandele

Iată visul loviturii financiare Firea Pandele: Spitalul Metropolitan va fi prima unitate medicală construită de la zero în ultimii treizeci de ani. Va fi un mini-oraş dedicat medicinei. Campusul medical va avea pe lângă un spital cu aproape două mii de locuri şi blocuri în care vor locui medicii şi asistentele. Va exista şi un hotel unde se vor caza rudele pacienţilor, iar în incinta unităţii medicale vor fi magazine. Terenul găsit de Primăria Capitalei se întinde pe aproape 46 de mii de metri pătraţi. Asta înseamnă patru terenuri de fotbal, de dimensiuni normale, puse cap la cap. De la noul spital şi până la aeroportul Otopeni sunt doar 13 kilometri, iar distanţa poate fi parcursă folosind o ambulanţă, de exemplu, în mai puţin de zece minute.Terenul găsit de Primăria Capitalei are peste patru hectare şi este la doi paşi de autobaza RATB din Pipera. Construcţia spitalului ar urma să coste aproximativ 300 de milioane de euro, iar majoritatea banilor ar urma să vină de la Uniunea Europeană.

 

author avatar
Andrei Coman
1.778 afisari

4 COMENTARII

  1. Si cine va ajunge la Spitalul construit la balamuc pe dreapta? Doar cei cu bani caci amaratii nu vor bate atata drum.
    Un spital ar trebui construit intr-un loc usor accesibil.
    De exemplu , niste smecheri au construit Spitalul Onco Fort pe Traian Popovici, pe partea cu case si cu o inaltime mai mare decat a blocurilor, Nici macar nu s-a deschis si apare deja pe harta orasului. Cata spaga a dat ca sa nu respecte legea?
    Se dau aprobari pentru construirea de blocuri in zona de case construite inainte de razboi, zona protejata. Ca sa nu mai vorbim ca multe case sunt in pericol pentru ca in urma lucrarilor efectuate la schimbarea bransamentelor de apa s-a pus nisip in loc de pamant. Pe partea cu -conductele de apa asfatul este de ctiva centimetri iar pe partea cealalata a strazii asfaltul are o grosime de aprox.40 cm. Asa ca sunt ca in povestea cu Pacala: o calcatura moale si una tare. A si sa nu uit ca pe anumite strazi se infiltreaza apa in subsolurile caselor. Si ca sa puna capac la toate, trec foarte multe masini:mici ,mari, de marfa, ca sa scurteze drumul, altele ca sa mai motaie soferii, altele pentru schimb de experienta intre soferii de la firmele de curierat, etc si in case se simte ca la cutremur. Dar pe cine sa intereseze? Ti se spune ca este domeniu public.

    • Spitalul Onco Fort tine de Gral. Cladirea aceea inalta va fi tot spital dar nu stiu daca este tot al celor de la Gral

  2. HAIDUCIA IN RO ESTE ATAT DE MARE INCAT TREBUIE SA INTERVINA NATO. NATO TREBUIE SA DESEMNEZE UN PREMIER MILITAR . In democratia balcanica si GRECIA SI TURCIA au avut perioade cand GUVERNELE lor au fost conduse de catre GENERALI MILITARI pentru a readuce in coordonate normale mersul istorie acestor state.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger