AcasăNewsFirea: A aloca 111 milioane de euro pentru Sanatate si 3 milioane...

Firea: A aloca 111 milioane de euro pentru Sanatate si 3 milioane de euro pentru finalizarea Catedralei, o decizie inteleapta 

Se anunta o zi importanta si la Primaria Capitalei. Si spunem acest lucru pentru ca in cadrul sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti se voteaza bugetul pe anul 2018, anul Centenar.

Inca de la inceputul sedintei, primarul Firea a adus in discutie faptul ca s-a propus alocarea unei „sume record pentru sanatatea din Capitala, si anume 111 milioane de euro, suma dubla sau chiar tripla fata de anii precedenti”.

Totodata, edilul Bucurestilor a mentionat si demararea construirii Spitalului Metropolitan – care ar urma sa trateze nu doar pacienti din Capitala, ci si din judetele limitrofe, precum si initiativa de a se construi alte doua spitale, a cate 300 de paturi, care ar urma sa deserveasca vestul si estul Capitalei. Gabriela Firea a subliniat ca, desi se are in vedere ridicarea unui spital regional, celelalte unitati spitalicesti aflate in administrarea munipalitatii nu vor fi neglijate. „Toate cele 19 spitale ale minicipiului Bucuresti intra anul acestea (…) in procese de consolidare, renovare, extindere, dotare cu aparatura de inalta eficienta”, a sustinut primarul.

Inca o alocare de la bugetul Primariei pentru Catedrala Neamului

Totodata, Gabriela Firea a facut referire la suma ce va fi destinata finalizarii, in acest an, a lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului – 3 milioane de euro. „Cred ca este nedrept si poate chiar nedemn sa se spuna nu dati bani la biserici pentru ca in asa fel taiati de la sanatate (…) – Catedrala Mantuirii Neamului nu e doar o biserica oarecare, e ceea ce noi vom lasa copiilor, nepotilor (…) nostri in anul centenar”, a sustinut primarul Bucurestilor, care a conchis ca  e de parere ca „a aloca 111 milioane de euro pentru Sanatate si 3 milioane de euro pentru finalizarea Catedralei Mantuirii Neamului este o decizie corecta, inteleapta”.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger