AcasăNewsFinii primarului Nichita il baga pe Adomnitei in gura DNA

Finii primarului Nichita il baga pe Adomnitei in gura DNA

Liberalul Cristian Adomnitei (foto) se afla la Bruxelles cand procurorii DNA au luat cu asalt CJ Iasi din cauza finilor pesedistului Gheorghe Nichita

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei este vizat intr-un dosar in care procurorii DNA au facut mai multe perchezitii, inclusiv la CJ, privind fapte de coruptie.

Liberalul Cristian Adomnitei (foto) se afla la Bruxelles cand procurorii DNA au luat cu asalt CJ Iasi din cauza finilor pesedistului Gheorghe Nichita

Sediul Consiliului Judetean Iasi a fost perchezitionat de procurori in lipsa lui Adomnitei intrucat acesta era plecat la Bruxelles la sedinta plenara a Comitetului Regiunilor.

Contract de 340.000 lei

Birourile unor directori ai Directiei Economice, Serviciului Financiar Contabil si Directiei Achizitii au fost ravasite de anchetatori intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie si fals, care ar fi fost comise in perioada 2013-2015. In acest caz sunt in atentia anchetatorilor DNA Iasi presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, vicepresedintele Alin Aivanoaei, fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga. Faptele cercetate de procurori sunt legate de acordarea unui contract, prin procedura „cerere de oferta”, societatii Laser Co SRL Iasi.

Gheorghe Nichita

Contractul, in valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judetului Iasi, semnat in 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere si avea durata maxima de executie de trei luni de la data semnarii. In caz de executare cu intarziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere din contravaloarea serviciilor ramase de executat, au precizat sursele citate. Suma ar fi fost achitata firmei, iar procesul verbal de receptie ar fi consemnat ca totul este in regula calitativ si cantitativ, desi in cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunostinta lui Cristian Adomnitei. Presedintele CJ Iasi ar fi fost insa nemultumit de constatarile auditului intern si ar fi amenintat ca „va lua masuri drastice daca ceea ce a constatat auditul ajunge la cunostinta publicului si in presa”. Actionarii firmei Laser Co SRL sunt Elena si Gabriel Popa, finii primarului Iasiului Gheorghe Nichita.

author avatar
Andrei Coman
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger