AcasăNewsFinancial Times: UE inaspreste conditiile de aderare, urmare a nerespectarii statului de...

Financial Times: UE inaspreste conditiile de aderare, urmare a nerespectarii statului de drept in Romania

Uniunea Europeana va inaspri procesul de aderare pentru statele candidate, ca urmare a recentelor incalcari ale statului de drept din noile state membre, precum Romania. Aceste tari au subminat principiile democratice de baza ale uniunii, titreaza Financial Times in editia electronica.

Comisarul UE pentru extindere, Stefan Fule, a admis ca oficialii de la Bruxelles invata din greselile facute in cazul procesului de aderare pentru Ungaria si Romania, noteaza publicatia citata, potrivit realitatea.net. „Lectiile invatate din aderarile anterioare subliniaza importanta unei atentii sporite asupra acestor domenii si imbunatatirea calitatii procesului”, arata un raport al comisiei ce analizeaza politica de extindere a UE.

Actiunile guvernelor de la Bucuresti si Budapesta din ultimul an au generat ingrijorare la Bruxelles, cu privire la deraierea democratiei si a statului de drept in Romania si Ungaria, conform sursei citate. Premierul Romaniei Victor Ponta s-a folosit de o serie de ordonante de urgenta pentru a limita puterile Curtii Constitutionale in efortul sau de a-l suspenda pe presedintele Traian Basescu, iar premierul Ungariei Viktor Orban a trecut prin Parlament o lege controversata, privind libertatea presei.

author avatar
National
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger