Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Financial Times despre demisia lui Emil Boc: “Basescu arunca zarurile”

Financial Times despre demisia lui Emil Boc: “Basescu arunca zarurile”

Autor:

Demisia premierului Emil Boc s-ar putea dovedi o “manevra politica disperata” orchestrata de presedintele Traian Basescu, scrie blogul Financial Times, intr-un material cu titlul “Romania: Basescu arunca zarurile”.

 

basescu boc iar1 300x225 Financial Times despre demisia lui Emil Boc: Basescu arunca zarurile“Premierul Romaniei, Emil Boc, a demisionat luni, fiind liderul politic din Uniunea Europeana ce devine cea mai recenta victima a crizei economice, primul din estul Europei”, scrie blogul FT. “Emil Boc poate parea un lider care isi abandoneaza functia pe fondul protestelor. Dar plecarea sa s-ar putea dovedi o manevra politica disperata orchestrata de principalul sustinator, presedintele Traian Basescu”, explica FT.

“Basescu l-a numit in functia de premier interimar pe actualul ministrul al Justitiei, Catalin Predoiu. Dar, dat fiind ca Predoiu este singurul politician independent din Guvern, este putin probabil sa se afirme ca un nou lider capabil sa reconstruiasca sustinerea coalitiei liberale, cu atat mai putin sa impuna schimbari radicale”, adauga FT.

“Mai probabil este ca, in contextul apropierii alegerilor locale in vara si a parlamentarelor, in noiembrie, politicienii din coalitie sa incerce sa priveasca spre circumscriptiile electorale si sa se teama de pretul politic pe care risca sa il plateasca din cauza reformelor nepopulare. Este posibil ca Boc sa fi demisonat pentru ca se saturase. Dar este mai probabil ca el si Basescu sa incerce regruparea fortelor in perspectiva alegerilor. Noul prim-ministru ar putea reusi acum sa se distanteze putin de programul de austeritate. (…) Manevra i-ar permite lui Basescu sa demonstreze ca este receptiv la solicitarile opiniei publice”, considera Financial Times.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!