AcasăNewsFinala DNA se joaca la CSM

Finala DNA se joaca la CSM

Continua razboiul dintre Laura Kovesi si procurorii care o contesta

CSM este pusa sa arbitreze intre sefa DNA si cei trei procurori (Doru Tulus, Mihaela Moraru Iorga si Nicolae Marin) pe care Codruta Kovesi vrea sa-i demita. Procurori care au sesizat la randul lor CSM-ul impotriva sefei lor.

Continua razboiul dintre Laura Kovesi si procurorii care o contesta

Cei trei procurori care o contesta pe Codruta Kovesi s-au revoltat dupa ce li s-a cerut sa se supuna testului cu detectorul de minciuni in cadrul anchetei interne declansate ca urmare a scurgerii in presa a unor inregistrari facute in interiorul DNA. In replica la plangerea celor trei, Kovesi a trimis la CSM cereri de revocare pe numele lor.

Rufele DNA s-au spalat in secret

CSM a dezbatut ieri subiectul, ocazie cu care sefa DNA a cerut ca sedinta Consiliului sa nu fie publica pe motiv ca cererile de revocare contin si referiri la doua dosare aflate pe cercetare. Desi legea prevede ca sedintele CSM sa fie publice, Sectia pentru procurori a CSM au acceptat cererea lui Kovesi, chiar daca procurorii propusi spre revocare solicitasera ca sedinta de ieri sa fie una publica, ca urmare acestia din urma au fost audiati in secret. Anterior sedintei, Codruta Kovesi a precizat in fata ziaristilor ca nu are nicio intentie de a demisiona din functie iar ca CSM poate sa verifice ce vrea la DNA. Conform obiceiului, sefa DNA nu a facut declaratii la final, lasand orice comunicare pe tema in seama CSM-ului. In scurta vreme, pe surse s-a aflat ca Sectia de procurori a CSM a avizat favorabil, consultativ deocamdata, revocarea procurorilor Tulus, Moraru si Marin. Urmeaza acum ca revocarile sa fie discutate in plenul CSM – format si din judecatori, nu numai din procurori.

Iohannis se declara foarte multumit de conducerea DNA

Scandalul starnit in jurul DNA nu-l impresioneaza pe presedintele Klaus Iohannis. ”Am fost informat despre aceste abordari media. Cred ca este bine sa se verifice. Se fac verificari si in interiorul DNA. De asemenea, si CSM se ocupa. Am luat act de faptul ca ministrul Justitiei a solicitat o inspectie pe management atat la Parchet, cat si la DNA. Aceste demersuri vor clarifica aspectele. Sunt foarte multumit de activitatea conducerii DNA si conducerii Parchetului. Am auzit prea multe asa zise interceptari, ascultari, ca sa mai cred in ele. La final vom afla unde e adevarul”, a expediat seful statului subiectul. Mai mult, Iohannis a afirmat cu subiect si predicat ca nu vede vreun motiv de suspendare in a Laurei Codruta Kovesi si nici nu discuta despre demisie cu sefa DNA pentru ca ”astfel de chestiuni nu intra in fisa postului presedintelui”.

author avatar
Simona Badulescu
873 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger